Miquel Sàmper es reuneix amb la Cecot com a conseller d’Interior

Han tractat temes com els terminis de gestió de les llicències d’activitat i l’ocupació d’habitatges

Visita institucional del Conseller d'Interior Miquel Sàmper a la Cecot
Visita institucional del Conseller d'Interior Miquel Sàmper a la Cecot | Cecot
LaTorre
18 de setembre del 2020
El terrassenc Miquel Sàmper, recentment nomenat conseller d’Interior del Govern de la Generalitat, s’ha reunit aquest dijous 17 de setembre amb el Comitè Executiu de la Cecot. En la trobada, s’ha tractat la situació global de la pandèmia de la Covid-19, l’impacte que està tenint sobre l’activitat productiva i econòmica, així com les repercussions socials i la gestió sanitària.

En tractar-se de la primera visita de Sàmper a la Cecot com a conseller d’Interior, a l’inici de la trobada ha signat el Llibre d’Honor de l’Entitat. Dos dels eixos centrals de la reunió han estat el procés de tramitació de les llicències d’activitat i les implicacions de les ocupacions il·legals per al sector de la construcció.

En el cas de les llicències, la Cecot hi està treballant des de l’any 2018, juntament amb el cos de Bombers, quan es van detectar endarreriments de fins a set mesos en la gestió dels expedients, cosa que frenava l’activitat productiva. Durant el 2019, es va aconseguir reduir aquesta mitjana de set mesos d’endarreriments establint un termini màxim de dos mesos per a la resolució.

Des de la patronal catalana s’han traslladat les incidències d’empreses associades que denuncien haver rebut reclamacions per complimentar l’expedient, per part de l’administració, just al final del termini dels dos mesos i demorant les resolucions fins a cinc mesos més.
 
 
D’altra banda, el president del Gremi de la Construcció del Vallès i membre del Comitè Executiu de la Cecot, Antoni Palet, ha compartit la preocupació de les empreses del sector davant l’ocupació d’habitatges i la inseguretat jurídica que comporta, ja que provoca l’aturament de projectes previstos. Per últim, Abad ha reiterat la implicació de l’entitat en qualsevol mesura que la Generalitat vulgui desenvolupar en relació amb l’activitat empresarial.

Membres del Comitè Executiu de la Cecot, encapçalat pel president de l’entitat, Antoni Abad, han rebut a Miquel Sàmper, al director General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manuel Pardo i a l’inspector subdirector general de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (GDPEIS), Antonio Ramos.