Detecten un brot amb 24 positius en una residència de Vacarisses

17 dels 35 residents i set dels 25 treballadors s'han contagiat

Façana principal d'El Serrat, geriàtric de Vacarisses afectat per un brot de coronavirus.
Façana principal d'El Serrat, geriàtric de Vacarisses afectat per un brot de coronavirus. | Aj. Vacarisses
18 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:33h

Un brot de coronavirus afecta 17 usuaris i set treballadors la residència privada El Serrat de Vacarisses. Es tracta d'un centre amb 35 residents, 17 dels quals estan contagiats i aïllats a les seves habitacions. Set dels 25 treballadors també són positius i es troben confinats al seu domicili. A banda, una àvia amb problemes respiratoris previs està ingressada a MútuaTerrassa "per precaució".

Tal com relata a LaTorre la directora del centre, Blanca Buendía, un dels treballadors va informar el cap de setmana que era positiu, pel que dilluns es van sotmetre tots els seus contactes a la prova PCR. Aquest dimecres es coneixien els resultats definitius, i es confirmava que la xifra de contagis era de 24 persones. Tot i això, la responsable afirma que "de moment la situació està controlada i la gran majoria, una vintena de persones, són asimptomàtics".

En aquest sentit, detalla que s'ha habilitat la segona planta com a "zona vermella", on es troben els avis contagiats. En canvi, els que van donar un resultat negatiu a la PCR es troben a la primera planta, catalogada de "zona groga". En cas de símptomes o febre, "s'informa Salut i se segueixen totes les recomanacions", aclareix.

Buendía declara que es troben en "contacte permanent" amb el departament de Salut, l'Ajuntament de Vacarisses i amb les autoritats epidemiològiques. Amb relació al contacte amb les famílies, explica que fan trucades diàries i pengen l'actualització a la pàgina de Facebook. A més, faciliten "dues o tres videotrucades setmanals als residents.