coronavirus

Detecten un brot amb 24 positius en una residència de Vacarisses

17 dels 35 residents i set dels 25 treballadors s'han contagiat

per Marc Solé , Terrassa, 18 de setembre de 2020 a les 09:30 |
Façana principal d'El Serrat, geriàtric de Vacarisses afectat per un brot de coronavirus. | Aj. Vacarisses
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un brot de coronavirus afecta 17 usuaris i set treballadors la residència privada El Serrat de Vacarisses. Es tracta d'un centre amb 35 residents, 17 dels quals estan contagiats i aïllats a les seves habitacions. Set dels 25 treballadors també són positius i es troben confinats al seu domicili. A banda, una àvia amb problemes respiratoris previs està ingressada a MútuaTerrassa "per precaució".

Tal com relata a LaTorre la directora del centre, Blanca Buendía, un dels treballadors va informar el cap de setmana que era positiu, pel que dilluns es van sotmetre tots els seus contactes a la prova PCR. Aquest dimecres es coneixien els resultats definitius, i es confirmava que la xifra de contagis era de 24 persones. Tot i això, la responsable afirma que "de moment la situació està controlada i la gran majoria, una vintena de persones, són asimptomàtics".En aquest sentit, detalla que s'ha habilitat la segona planta com a "zona vermella", on es troben els avis contagiats. En canvi, els que van donar un resultat negatiu a la PCR es troben a la primera planta, catalogada de "zona groga". En cas de símptomes o febre, "s'informa Salut i se segueixen totes les recomanacions", aclareix.

Buendía declara que es troben en "contacte permanent" amb el departament de Salut, l'Ajuntament de Vacarisses i amb les autoritats epidemiològiques. Amb relació al contacte amb les famílies, explica que fan trucades diàries i pengen l'actualització a la pàgina de Facebook. A més, faciliten "dues o tres videotrucades setmanals als residents.


 


 

Participació