1 de 10

Terrassa té dos grups escolars confinats per positius de Covid-19

Al Vallès Occidental hi ha un total de set classes aïllades pel mateix motiu

Primer dia de classes a l'Institut Escola Pere Viver de Terrassa. | Abril Ballesteros
per Redacció, 17 de setembre de 2020 a les 13:49 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Set grups escolars del Vallès Occidental estan confinats per positius de Covid-19 entre l'alumnat segons el departament d'Educació. D'aquests casos, dos se situen a Terrassa, on s'ha aïllat una classe de 4t d'ESO de l'escola Cingle i una classe de Salesians, malgrat la confusió del departament d'Educació que apuntava que l'Andersen tenia un cas positiu. Tres més es troben a Rubí, on s'ha tancat un grup de segon de Primària de l'escola 25 de setembre i dues classes de l'escola Ribas.

D'altra banda, l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda ha informat que un alumne de l'escola bressol l'Espiga ha donat positiu per coronavirus. El grup estable de l'infant afectat, que haurà de complir el confinament preceptiu, està format per dos altres nadons i les seves educadores.Aquesta tarda s'ha confirmat l'aïllament d'un altre grup d'infants a la comarca. Es tracta de l'escola Nostra Llar de Sabadell on una monitora de menjador ha donat positiu de Covid-19. En total, 26 alumnes del centre hauran de complir un aïllament preventiu.


A nivell de Catalunya, l'afectació de la Covid-19 al sistema educatiu continua sent molt baixa quan tot just han passat tres dies des que va començar el curs. El 99,1% de centres de Catalunya tenen la totalitat dels seus grups en funcionament. A data d’avui, hi ha 68 grups confinats en 52 centres educatius dels diferents territoris a causa del coronavirus.

Hi ha dues escoles que no havien començat el curs per casos de Covid-19 entre el professorat i que avui han iniciat la seva activitat lectiva: l’Escola Juncadella de Sant Vicenç dels Horts, i l’Escola Ridolaina de Montellà i Martinet (Cerdanya).


D’altra banda, es manté confinada la llar d’infants Petit Montessori (antiga llar d’infants Tintín) i s’afegeix l’Escola bressol municipal de Gràcia, totes dues de Barcelona.

Els 52 centres amb grups confinats es diferencien per aquesta tipologia:

Llar d’infants privades: 4
Llar d’infants municipals: 12
Escoles de 2n cicle d’infantil i primària: 16
Instituts d’ESO, Batxillerat i FP: 11
Instituts Escola: 3
Centres privats concertats: 14
Centres privats: 8

El detall dels centres amb grups confinats es pot consultar en el document adjunt a sota:
 

Centres educatius de Catalunya amb algun grup confinat degut a la Covid-19 by naciodigital on Scribd 

Participació