Televisió

Recupera el primer capítol de «L'enginy (in)visible», presentat per la professora de l'UPC Núria Salán

En la primera entrega del programa televisiu es va donar a conèixer la història de l'asturiana Margarita Salas i de l'austríaca Hedy Lamarr

Salán durant l'emissió del primer capítol del programa. | Fibracat
per LaTorre, 17 de setembre de 2020 a les 10:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tal com avançava dies enrere LaTorre, aquest dimecres va tenir lloc el primer episodi del programa L'enginy (in)visible, conduït per la professora de l'ESEIAAT Núria Salán i on es reivindica el paper de la dona en ciència i la tecnologia. En la primera entrega es va donar a conèixer la història de la històrica científica asturiana Margarita Salas i de la inventora austríaca Hedy Lamarr. Recupera aquí el primer capítol del programa.

Es tracta d'una producció de Fibracat TV, el nou canal de televisió català, que s'emetrà cada dimecres a les 20 h. A més de presentar dones que han descobert o inventat productes bàsics en la nostra vida diària, també parlarà de dones que han liderat moviments o teories però que han tingut problemes per tenir reconeixement i que, fins i tot, en alguns casos, han passat desapercebudes pel sol fet de ser dones.Segons la mateixa presentadora, “avui dia la representació femenina a les enginyeries i les carreres tècniques s’estima al voltant del 30%, tenint en compte que el percentatge seria menor si es referís a càrrecs de responsabilitat dins les empreses del sector”. Això, explica, es deu a "la manca de referents i models per la poca visibilitat que han tingut les dones en el passat de la tecnologia i els estereotips socials i culturals".

 

Participació