Recupera el primer capítol de «L'enginy (in)visible», presentat per la professora de l'UPC Núria Salán

En la primera entrega del programa televisiu es va donar a conèixer la història de l'asturiana Margarita Salas i de l'austríaca Hedy Lamarr

Salán durant l'emissió del primer capítol del programa.
Salán durant l'emissió del primer capítol del programa. | Fibracat
LaTorre
17 de setembre del 2020
Tal com avançava dies enrere LaTorre, aquest dimecres va tenir lloc el primer episodi del programa L'enginy (in)visible, conduït per la professora de l'ESEIAAT Núria Salán i on es reivindica el paper de la dona en ciència i la tecnologia. En la primera entrega es va donar a conèixer la història de la històrica científica asturiana Margarita Salas i de la inventora austríaca Hedy Lamarr. Recupera aquí el primer capítol del programa.

Es tracta d'una producció de Fibracat TV, el nou canal de televisió català, que s'emetrà cada dimecres a les 20 h. A més de presentar dones que han descobert o inventat productes bàsics en la nostra vida diària, també parlarà de dones que han liderat moviments o teories però que han tingut problemes per tenir reconeixement i que, fins i tot, en alguns casos, han passat desapercebudes pel sol fet de ser dones.


Segons la mateixa presentadora, “avui dia la representació femenina a les enginyeries i les carreres tècniques s’estima al voltant del 30%, tenint en compte que el percentatge seria menor si es referís a càrrecs de responsabilitat dins les empreses del sector”. Això, explica, es deu a "la manca de referents i models per la poca visibilitat que han tingut les dones en el passat de la tecnologia i els estereotips socials i culturals".