El Festival Elixir retorna la poesia a Terrassa amb més suport institucional

La cita se celebrarà entre el 30 de setembre i el 4 d’octubre, amb una oferta molt transversal

L'equip d'Elixir i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, durant la presentació del festival a la Casa Alegre de Sagrera
L'equip d'Elixir i la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, durant la presentació del festival a la Casa Alegre de Sagrera | Abril Ballesteros
Abril Ballesteros
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:20h
A partir del dimecres 30 de setembre, el Festival Elixir tornarà a vestir els carrers de Terrassa de poesia. El festival reprèn la seva activitat a la ciutat, després de la seva cancel·lació l’any passat per motius pressupostaris i polítics, amb una oferta molt àmplia i transversal. Com ja apunta el lema del festival, “la poesia és en totes les formes” i, en les propostes d'enguany, s’hi barregen la música, la gastronomia, el circ i l’slam poetry, entre d'altres.
 
Així ho ha avançat aquest matí l’equip de l’Elixir, en una roda de premsa a la Casa Alegre de Sagrera, on també ha assistit la regidora de Cultura, Rosa Boladeras. La número dos de Tot per Terrassa ha apuntat que “la cultura és viva a Terrassa” i ha agraït a l’equip de l’Elixir, així com a les Lletres Catalanes, tota la feina feta per tirar endavant el Festival.
 
Anna Boladeras, la curadora artística del projecte, també ha agraït el suport a la Generalitat i a l’Ajuntament. En aquesta nova edició, han comptat amb un pressupost de 58.500 euros, superior al de la darrera edició, celebrada el 2018. Tal com ha explicat la regidora de Cultura, això es deu al fet que “la Generalitat l’ha apujat l’aportació perquè, enguany, el compromís de l’Ajuntament era més ferm”.
 
Des de l’Elixir han remarcat que tornen amb moltes ganes i il·lusió. Tot i que no ha estat fàcil, en cap moment no s’han plantejat suspendre el festival, ja que la ciutat “el necessitava”. Remarquen que el festival "no és un producte” i han treballat per la seva accessibilitat, oferint audiodescripció, llengua de signes i subtitulació. Totes les propostes -excepte una que inclou un tast gastronòmic al restaurant La Revolta- són gratuïtes. Això sí, requereixen inscripció prèvia perquè hi ha un aforament limitat.
 
Els dos plats forts d’aquesta edició són La Ràtzia, que tindrà lloc el divendres 2 d’octubre, i la celebració de l’edició d'octubre del Poetry Slam Barcelona a Terrassa, el dissabte 3. Ambdós actes seran a la piscina de Vallparadís.
 
Una altra de les grans novetats de l’Elixir 2020 ha estat la creació del Premi Marta Pessarrodona, que dotarà d’una beca de 1200 euros, així com d'altres premis, a les dues persones guanyadores dels premis a la millor poesia escrita i audiovisual. Enguany, també s’ofereixen propostes per a artistes professionals, com el taller per músics a càrrec de Toni Xuclà i un espai de relació per a poetes i editorials del sector poètic.
 
La programació compta amb propostes adreçades a la canalla i els joves. Aquest és el cas del projecte El Barri de la companyia Inefable, que dinamitzarà un recorregut pel barri Sant Llorenç adreçat als joves de la zona. Des d'avui, ja es pot consultar la programació completa del festival i reservar entrades.