Terrassa instal·larà cinc nous hotels per a insectes

Se sumaran als ja existents a la plaça de Ricard Camí i a la plaça del segle XX

El Consistori pretén que a final d'any la ciutat compti amb una vintena d'aquests espais.
El Consistori pretén que a final d'any la ciutat compti amb una vintena d'aquests espais. | Arxiu
LaTorre
16 de setembre del 2020
L'Ajuntament de Terrassa instal·larà pròximament cinc nous hotels d'insectes a diversos espais públics de la ciutat. Se situaran als jardins de la Casa Alegre de Sagrera, al Parc de Sant Jordi, a la plaça d'Eugeni d'Ors, a la plaça de Francesca Llonch i als jardins situats davant la Comissaria de Mossos d'Esquadra, a la carretera de Matadepera.

Aquests nous espais se sumen als que ja es troben a la plaça de Ricard Camí i a la plaça del segle XX. Fins a final d'any, el Consistori pretén comptar amb una vintena d'hotels, amb el parc de Vallparadís com a focus principal. Fonts municipals expliquen que la col·locació d'aquests elements, "juntament amb la de diversos habitacles per a ratpenats, restabliran en gran part l'equilibri natural a la ciutat".

El projecte vol proporcionar espais on abelles solitàries i altres insectes en perill puguin habitar. Precisament, és a l'entorn urbà on aquests animals troben dificultats per trobar un lloc on instal·lar-se i col·locar-hi els ous. Els hotels d’insectes han estat construïts pel servei de Gestió de l’Espai Públic municipal i la majoria de materials que s’han utilitzat són fustes reciclades i recuperades d'altres estructures.