Comença l'enderroc de dos blocs de Ca n'Anglada

L'actuació forma part d'un projecte iniciat el 2012 per renovar el barri i millorar-ne la qualitat de vida, segons l'Ajuntament

Un dels blocs que seran enderrocats pròximament.
Un dels blocs que seran enderrocats pròximament. | GSV
LaTorre
15 de setembre del 2020
Actualitzat el 26 de gener del 2021 a les 15:51h
L'última fase del Projecte d'Esponjament del barri de Ca n'Anglada ha començat aquesta setmana. L'actuació preveu enderrocar quatre edificis per arribar als nou que l'Ajuntament es va proposar el 2012, quan va emprendre el projecte.  La inversió total realitzada a Ca n’Anglada arribarà gairebé als 17 milions d’euros, finançats al 50% entre la Generalitat.

Els blocs situats als números 1 i 3 del Passatge de la Concòrdia, que acullen 40 habitatges, seran els primers a ser enderrocats, en un termini de tres mesos. Primer es destapiarà l'edifici i es perimetrarà la zona, i el 17 de setembre s'iniciarà la retirada dels primers elements, començant per la teulada. Aquesta actuació estava prevista pel 2019 però les dificultats de reallotjament i la crisi sanitària l'han enraderit.

Projecte d'Esponjament del barri de Ca n'Anglada

L'Ajuntament de Terrassa va iniciar el 2012 una sèrie d'enderrocaments a Ca n'Anglada amb l'objectiu de combatre la degradació social del barri i augmentar-ne la qualitat de vida reduint la densificació d'habitants i reallotjant-ne els afectats. Fins ara s'han eliminat cinc blocs, i en queden quatre més. 127 famílies afectades seran reallotjades en habitatges socials.
 

Ubicació dels blocs afectats. Foto: Ajuntament de Terrassa


Després d'haver-se completat les dues primeres fases, la tercera i última comença amb l'enderrocament dels números 1 i 3 del Passatge de la Concòrdia. Els següents edificis intervinguts, dins la fase 3B, seran el número 1 del Passatge de la Previsió i el número 2 del Passatge de la Constància. Aquesta actuació està prevista pel 2022, quan el projecte es donarà per finalitzat.