Mascaretes transparents pel personal municipal d'atenció al públic: la proposta de Ciutadans

El grup municipal taronja pretén facilitar l'atenció a les persones amb problemes auditius i la comunicació no verbal "amb altres col·lectius"

la formació considera que la mesura
la formació considera que la mesura | HMCARE
NacióDigital
15 de setembre del 2020
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Terrassa portarà al ple del mes de setembre una proposta per facilitar l'atenció a persones amb problemes auditius i d'altres col·lectius. La formació vol que "es garanteixi l'ús de mascaretes transparents homologades per a tot el personal municipal que treballa de cara al públic.

El portaveu dels taronges, Javi González, explica que aquesta mesura "facilitaria la lectura de llavis a persones sordes, una cosa impossible amb les actuals mascaretes" i afegeix que les mascaretes opaques "dificulten l'audició també a les persones amb implant coclear" a més de "dificultar la comunicació a sectors com la gent gran, els nens o persones autistes".

Per això, "veure els gestos facials" tot utilitzant la mascaretca "enriquiria la comunicació no verbal i eliminaria barreres". La proposta es debatrà a la Junta de Portaveus.