Una escola de Terrassa comença el curs tancada per una plaga de vespes

L'Institut Escola Antoni Ubach, a Ca n'Anglada, començarà el curs dimecres

per NacióDigital , 14 de setembre de 2020 a les 10:41 |
Exterior de l'Institut Escola de Terrassa. | GSW
L'Institut Escola Antoni Ubach de Terrassa, situada al barri de Ca n'Anglada, no ha pogut obrir les portes el primer dia del curs 2020-2021 a causa d'una plaga de vespes que afecta el centre. Les previsions apunten que dimecres podrien començar les classes un cop assegurada la zona afectada.

A aquest cas s'hi sumen dues escoles que tampoc han obert en el primer dia del curs més incert. Es tracta de dos centres que han identificat positius entre el professorat, segons ha explicat a Catalunya Ràdio el conseller d'Educació, Josep Bargalló. Les escoles que han hagut d'endarrerir l'inici de curs per un positiu entre els docents i la consegüent quarantena d'una part important del professorat són la Ridolaina de Montellà i Martinet i el centre Joan Juncadella de Sant Vicenç dels Horts.En el primer dia de classes, Bargalló ha explicat que es manté en un 30% el percentatge de grups de l'escola pública que no han assolit la ràtio de 20 alumnes per aula. Ha afirmat que es podrien haver contractat més professors "si la situació pressupostària fos una altra" però ha defensat que és la primera crisi econòmica "en que el departament no retalla sinó que contracta".Aquest dilluns hi havia 56 professionals, no només docents, amb un positiu per covid i 217 (incloent els positius) en quarantena. El conseller ha afirmat que tots dels que tenien constància el passat divendres tenen substitut aquest dilluns.

Bargalló ha explicat que un dels aspectes que els preocupa és una "certa relaxació" del professorat quan no està amb alumnes. De fet, ha indicat que els positius que s'han donat als centres que no han pogut començar les classes tindrien a veure amb això. De l'altra, també ha expressat la preocupació perquè aquest relaxament es doni a les famílies fora del centre.

En aquest sentit, ha explicat que treballen amb la Secretària General de l'Esport per tal de revisar les recomanacions i normatives esport per esport "per veure la seva adaptació a l'esport escolar". El conseller ha demanat a les famílies que siguin igual d'exigents que amb l'escola amb les activitats i l'activitat que els seus fills tenen fora dels centres i ha fet una crida a la responsabilitat.

Ha defensat el treball fet des de la conselleria i ha afirmat que els canvis en les instruccions són conseqüència de la situació de pandèmia. "No ha fallat res, ha fallat que estem en una pandèmia que varia", ha manifestat. En aquest sentit, ha afirmat que segurament s'hauran d'afegir noves instruccions al llarg del curs.

Pel que fa al material de protecció, ha concretat que s'han adquirit fins a 800.000 mascaretes quirúrgiques i la mateixa quantitat d'altres tipus. A més, s'estan comprant mascaretes transparents –acabades d'homologar- perquè les puguin fer servir professors que tenen alumnes que llegeixen els llavis o en altres circumstàncies en que són necessàries.

D'altra banda, ha reconegut que la jornada intensiva és una qüestió "que està damunt la taula" però no només en pandèmia sinó a llarg termini. Tot i això, ha dit que s'ha d'estudiar des de diferents perspectives i ha rebutjat que aquesta organització sigui la millor analitzada des de totes aquestes perspectives.

 

Participació