Una psiquiatra de MútuaTerrassa, autora de la primera guia pràctica de l'autisme d'àmbit europeu

La Dra. Amaia Hervás ha participat amb dos experts en l'elaboració del document, publicat per la Societat Europea de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescent (ESCAP)

La Dra. Amaia Hervás és especialista en autisme de l'HUMT.
La Dra. Amaia Hervás és especialista en autisme de l'HUMT. | Anna Mira
LaTorre
10 de setembre del 2020
La doctora Amaia Hervás, cap clínic del servei de Salut Mental Infanto-Juvenil de MútuaTerrassa, ha participat en la redacció de la primera guia pràctica i clínica sobre l'autisme en l'àmbit europeu. El document, publicat per la Societat Europea de Psiquiatria Infantil i de l’Adolescent (ESCAP), recull les principals recomanacions científiques per a la detecció, diagnòstic i tractament de la patologia.

El Dr. Joaquín Fuentes, especialista en psiquiatria infantil, i la Dra. Patricia Howlin, professora emèrita de psicologia infantil, són els altres autors del document, el primer d'aquestes característiques és avalat i impulsat per la institució, formada per més de 30 països europeus. Amb aquest, es vol difondre informació per crear una pràctica comuna a tot el continent.

D'aquesta manera, pretén servir com a referència tant a metges i educadors provinents de països avançats en la matèria com en altres on el tractament de l'autisme es troba en desenvolupament. La guia, formad per una trentena de pàgines, es pot llegir en anglès, francès i castellà i està sent traduït al català i al grec. 

Des de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa expliquen que actualment, a Europa hi ha una major consciència sobre la prevalença del Trastorn de l'Espectre Autista, que ara es reconeix com un trastorn crònic del desenvolupament del cervell. Els serveis per a les persones autistes són diferents als països europeus, però en la seva majoria són limitats. Després d'un recull d'aquests el 2018, l'ESCAP va emprendre la redacció del text, que ara ha vist la llum amb l'aspiració de convertir-se en referent.