Junts per Terrassa portarà al pròxim ple la fugida de Joan Carles I i la «complicitat» del govern espanyol

Demanen suport als grups per reprovar l'executiu de Sánchez, demanar la investigació dels presumptes delictes de la monarquia i

LaTorre
09 de setembre del 2020
Actualitzat el 10 de setembre a les 9:44h
Junts per Terrassa ha presentat aquest dilluns les dues propostes de resolució pel pròxim ple de setembre, que se celebrarà l'últim divendres del mes. La primera d'aquestes demana la investigació de la monarquia pels presumptes delictes de Joan Carles I i també la reprovació al govern espanyol per la "complicitat" en la fugida del rei emèrit.

Al document, Meritxell Lluís, portaveu del grup municipal, exposa que "en una democràcia sana i moderna, els seus dirigents polítics, els agents socials, els mitjans de comunicació i una ciutadania democràticament compromesa haurien de demanar responsabilitats i exigir una investigació a fons sobre els negocis privats del que ha estat el seu cap d'estat durant 40 anys".

Per això, presenten la proposta, que consta de sis punts. La primera demana reprovar el govern espanyol per la "col·laboració" en la fugida de Joan Carles I i exigir-ne explicacions. El segon insta l'Estat a implementa reformes per investigar la corrupció de la monarquia, retirar els privilegis del rei emèrit, eliminar els delictes de calúmnies i injúries contra la Corona, permetre la fiscalització dels comptes dels membres de la monarquia i retornar els diners "que s'hagin obtingut de manera il·lícita".

També demanen "reafirmar" el dret d'autodeterminació de Catalunya, donar suport a les resolucions del Parlament el 7 d'agost i denunciar que el Tribunal Consitucional "coarti el debat parlamentari".

En el mateix sentit, pretenen traslladar a la Comissió del Nomenclàtor que estudiï la retirada dels noms de carrers que tinguin a veure amb la monarquia borbònica i en cas de ser aprovats, traslladar tots els acords al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, a l'ACM, a la FMC i a la Comissió del Nomenclàtor.

Més personal al SEPE i a les Oficines de la Seguretat Social

La formació representada per Meritxell Lluís i Montse Trullàs -qui substitueix a Miquel Sàmper, nou conseller d'Interior- també demanarà l'ampliació de la plantilla del Servei Públic d'Ocupació Estatal i de les oficines de la Seguretat Social. També reclamen "la mobilització de recursos econòmics" en la mateixa direcció.

Aquesta proposta ve motivada per evitar el col·lapsament d'aquests serveis i així "alleugerir aquest moment tan angoixant" marcat per prestacions socials bàsiques com l'atur, els ERTO o el subsidi de treballadors de la llar. A més, proposen estudiar la possibilitat de crear una línia de microcrèdit "bestreta" destinada a persones beneficiàries de prestacions socials bàsiques a retornar quan percebin la prestació.