Prodis agafa la gestió de «La Coral dels Amics» i hi donarà feina a persones amb discapacitat intel·lectual

Es tracta del segon local on els usuaris de la Fundació egarenca treballaran després d'haver assistit a cursos d'hostaleria

Usuaris de Prodis durant la posada a punt del local.
Usuaris de Prodis durant la posada a punt del local. | Cedida
08 de setembre del 2020
Actualitzat el 09 de setembre a les 9:48h
Nou pas de Prodis en la inclusió dels seus usuaris al món laboral. La fundació terrassenca, que atén persones amb discapacitat intel·lectual, s'ha fet amb la gestió del bar de la Coral dels Amics i hi emplearà els seus usuaris. El local, situat al número 57 del carrer del Pantà de la cocapital vallesana, està obert en horari de tardes des d'aquest dilluns 7 de setembre.

Els usuaris, que duran les tasques de cambrers, han participat prèviament en cursos d'hostaleria. Amb aquestes pràctiques professionals, expliquen fonts de Prodis a LaTorre, volen dotar-los de l'experiència necessària per catapultar-los en la cerca de feina a empreses ordinàries. Aquest any, dos usuaris de l'entitat ja han aconseguit trobar feina fora de l'òrbita d'aquesta, en empreses externes.

Tal com explica a aquest mitjà el gerent de la fundació, Dani Jorquera, l'adjudicació s'ha aconseguit després que l'anterior concessionari es jubilés, fet que van saber "per curiositat". A l'associació propietària li va seduir el caire social de l'entitat, i els hi ha cedit el local per explotació i sense llogier amb la condició "d'omplir el local de vida" després d'anys de poca afluència.
 

Dos usuaris de Prodis preparen el local per a la seva obertura. Foto: Prodis
 

En aquest sentit, explica que ompliran un establiment "preciós amb moltes possibilitats" amb l'esperit de Prodis. Per això asseguren "una qualitat alta del servei" en berenars, petits àpats i fins i tot còctels. A més, es permet l'entrada als gossos. El local donarà feina a un monitor i nou usuaris de pràctiques -tres per torn- i estarà obert de 15 a 21 h de dilluns a dissabte. De cara a l'octubre, es plantegen servir esmorzars.

Es tracta de la segona experiència d'aquest tipus per a l'entitat, que a finals del 2019 ja va obrir la cafeteria La Trama al Mercat de la Independència, amb 12 treballadors. Després de ser inaugurat el 3 de desembre, Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat, el local es convertia en el primer establiment conduït per persones d'aquest col·lectiu. L'Alberg de Joventut de Terrassa, que obrirà les portes pròximament, també donarà feina a mitja dotzena d'usuaris de Prodis.