Alerta meteorològica: una pertorbació mediterrània pot colpejar Terrassa

Les pròximes hores estaran dominades per les fortes pluges i ratxes de vent

NacióDigital
08 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:42h
L'episodi vindrà acompanyat de forts ruixats i ventades.
L'episodi vindrà acompanyat de forts ruixats i ventades. | Arxiu

Alerta meteorològica a Catalunya entre aquest dimarts 8 de setembre i dimecres 9 de setembre. Segons informa el Servei Meteorologic de Catalunya (SMC), en aquestes 48 hores es formarà una pertorbació que afectarà tot el litoral català i les Illes Balears. La fornada de pluges que ha colpejat el país aquest cap de setmana i dilluns es tancarà aquesta mateixa matinada i segons explica el SMC, formarà una baixa en altura que tindrà reflex en aquesta mateixa pertorbació a partir de dimarts.

A Terrassa, el Pla Inuncat es manté en prealerta per la previsió de pluges que poden superar els 20 litres en mitja hora a partir d'aquesta tarda de dimarts i fins demà al matí. Dimecres a la tarda, de dues a vuit del vespre, es reactiva l'avís. Consulta aquí els consells de l'Ajuntament de Terrassa en cas d'aiguats.

La previsió de les pluges entre dimarts i dimecres Foto: Servei Meteorològic de Catalunya


Pel que fa a la resta de Catalunya, es preveu precipitació que podria ser d’intensitat forta al litoral, el prelitoral i el nord-est, sobretot durant la nit de dimarts i matinada de dimecres. A més, de manera tangencial, hi podria haver ratxes de vent fortes sobre el mar prop de la costa i onatge alterat amb onades màximes entorn dels 2,5 m al delta del Llobregat i al delta de l’Ebre. Les pluges més fortes, però, es preveu que caiguin al mar.

De matinada s'esperen pluges a qualsevol punt, més continuada al quadrant nord-est. A partir del matí la precipitació serà en forma de xàfecs dispersos, que seran menys probables a Ponent i a l'interior de les Terres de l'Ebre. Sovint anirà acompanyada de tempesta i localment de calamarsa. En general serà d'intensitat feble o moderada, si bé serà localment forta al litoral, al prelitoral i al quadrant nord-est, i a la tarda a la Catalunya Central.

El Servei Meteorològic ha emès avisos arreu del territori per vent i pluja en les pròximes 48 i 72 hores.