Taigua estudia tornar l'increment de la factura de l'aigua durant el confinament

La impossibilitat de realitzar les lectures dels comptadors durant l'estat d'alarma va obligar a la companyia a fer una estimació del consum respecte al mateix període de l'any anterior

L'import de les factures de l'aigua han augmentat en el tercer trimestre del 2020.
L'import de les factures de l'aigua han augmentat en el tercer trimestre del 2020. | Ricard Novella
Redacció
07 de setembre del 2020
Les conseqüències dels mesos que va durar l'estat d'alarma per la pandèmia del coronavirus també han arribat a la factura de l'aigua. Ara, el servei municipal d'abastament d'aigua de Terrasa, Taigua, estudia tornar la part proporcional dels consums domèstics que s'hagin vist afectats per un salt en el tram durant els mesos de confinament.

A més a més, fonts municipals asseguren que la regularització de la lectura estimada i l'increment del consum durant el confinament han augmentat els imports de les factures del tercer trimestre.

És per això que segons Taigua es calcula que a causa del confinament, el consum d'aigua a Terrassa va patir un increment d'entre el 10 i el 15%. La principal conseqüència econòmica d'aquesta pujada correspon al cànon del rebut de l'aigua i, en menor mesura, a la tarifa del servei municipal.

Des de l'Ajuntament apunten que la diferència en les tarifes del segon i el tercer trimestre, tot i que va a l'alça, "sembla que sigui superior" per la bonificació durant la crisi sanitària.

Lectures estimades 47.000 llars

Durant el confinament pel coronavirus no es va poder fer, per motius de seguretat, la lectura dels comptadors d'aigua de prop de 47.000 habitatges de la ciutat, on hi viu aproximadament el 50% dels veïns de Terrassa. Per aquest motiu, la facturació va fer-se de manera estimada tenint en compte els consums del mateix període de l'any passat. Així, en el quart trimestre, un cop realitzada la lectura real, s'han regularitzat els consums.

Caldrà saber ara també, quina és la posició que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) prendrà al respecte, ja que gran part de l'efecte ha estat provocat per l'augment dels trams del cànon. Aquesta situació s'ha observat a molts altres municipis que també van haver de realitzar la
lectura estimada durant les setmanes de confinament.