El Centre Cultural acull l’exposició de l’artista guanyador del Premi BBVA de Pintura Ricard Camí

Rafel G. Bianchi, el pintor guardonat, oferirà una visita guiada el dia de la inauguració, dimecres 9 de setembre

Rafel G. Bianchi amb l'obra guanyadora,  'El col·leccionista absent III'
Rafel G. Bianchi amb l'obra guanyadora, 'El col·leccionista absent III' | FACC
LaTorre
07 de setembre del 2020
El Centre Cultural de Terrassa acollirà, a partir d’aquest dimecres 9 de setembre, l’exposició Si camina com un lloro i parla com un lloro, és un lloro de Rafel G. Bianchi, l’artista olotí guanyador del 16è Premi BBVA de Pintura Ricard Camí. El pintor oferirà una visita guiada el dia de la inauguració de l’exposició a les 19 h, que es podrà visitar fins al 18 d’octubre.
  
Bianchi va guanyar el certamen amb l’obra El col·leccionista absent III, i l’exposició posa en context el seu procés creatiu. La peça guardonada neix de la fascinació del seu autor per l’obra El col·leccionista d’estampes, de Marià Fortuny, que el garrotxí porta al seu terreny amb nous enfocaments. Així doncs, l’exposició parteix d’un dels elements excepcionals de la primera versió de la pintura de Fortuny, el guacamai roig. A l'exhibició, situada a la Sala 3 de l’edifici, la pintura guanyadora conviu amb altres peces de l’autor, tant anteriors com posteriors, i al·lusions directe a altres artistes i/o persones.

L’exposició forma part del premi Ricard Camí, convocat de forma biennal per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC), amb el suport de BBVA i la col·laboració de la Fundació Antiga Caixa Terrassa. El guardó consisteix en una assignació de 20.000 euros: 12.000 euros per a l’autor, i 8.000 per a una exposició individual de l’artista al Centre Cultural.