OBRES

El Castell Cartoixa, en obres de reparació fins d'aquí a sis mesos

L'edifici tenia desperfectes a la coberta i a les parets de pedra

per LaTorre, 5 de setembre de 2020 a les 13:00 |
Castell Cartoixa, en l'accés pel Parc de Vallparadís | Cristina Moraguez
Aquesta informació es va publicar originalment el 5 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Castell Cartoixa de Vallparadís està en obres de reparació des de mitjans d'agost, quan l'Ajuntament de Terrassa va iniciar les actuacions per reformar alguns desperfectes que hi havia tant a la coberta com a les parets de pedra. El treball, a càrrec de l'empresa Rehatec Façanes, durarà sis mesos. 

Al llarg d'aquest temps, es reconstruirà la coberta en les mateixes condicions originals, es repararan les esquerdes en els murs de pedra interiors i exteriors i les humitats que han fet afectat l'estructura de fusta de l'edifici. Tot això es farà conservant els elements originals de l'edifici.


El Castell Cartoixa forma part del Patrimoni Municipal de Terrassa i és un Bé Cultural d'Interès Nacional. Des que va ser restaurat l'any 1959, funciona de museu municipal, i és la principal de les sis seccions del Museu de Terrassa. L'edifici s'ha convertit en un símbol d'identitat de la ciutat i és una de les construccions més antigues que hi ha. 

 

Participació