Els actes de la Diada de Terrassa se celebraran de manera «simbòlica»

Es volen evitar aglomeracions sense deixar de commemorar els fets del 4 de setembre de 1714 ni de celebrar l'11 de setembre

La tradicional ofrena florar tindrà un caire
La tradicional ofrena florar tindrà un caire | Anna Mira
LaTorre
03 de setembre del 2020
Actualitzat el 09 de setembre a les 16:41h
Els actes oficials de la Diada a Terrassa d'enguany es veuran afectats per les mesures sanitàries relacionades amb la Covid-19. D'aquesta manera, tant la commemoració dels fets de setembre de 1713, com la celebració oficial de l'11 de setembre tindran un format "simbòlic".

L'Ajuntament de Terrassa commemorarà, com ja és habitual, el saqueig i incendi de la vila de Terrassa durant la Guerra de Successió. Tot i això, ho farà únicament amb la publicació d'un manifest a la web municipal i a través de les xarxes. Malgrat les mesures sanitàries, amb aquest gest es vol homenatjar a tots els veïns de la ciutat que van morir i als que van lluitar per defensar les seves institucions i llibertat.

D'altra banda, l'ofrena floral a la plaça 11 de setembre, amb motiu de la Diada, tindrà també un format més simbòlic, enfocat a evitar aglomeracions de persones i emmarcat dintre de l'estratègia de l'Ajuntament per prevenir els contagis. Des del Consistori han anunciat que en els pròxims dies s'informarà dels actes programats.

La Marxa de Torxes, amb què es commemoren de manera extraoficial els fets de setembre de 1713 a Terrassa, i que havia de començar a la Plaça Vella aquest divendres, també ha quedat suspesa. Durant els Cants de la Llibertat d'aquest divendres es llegirà un manifest i recordatori dels fets.

De cara a l'11 de setembre es prepara un acte unitari entre diverses entitats de la ciutat, que tindrà lloc al parc dels Catalans. Tindrà una aforament limitat i constarà de parlaments i actuacions musicals. Hi col·laboren l'ANC de Terrassa, Òmnium Terrassa, CDR Terrassa i el Consell de la República, entre d'altres.