Qui és Miquel Sàmper, el nou conseller d'Interior?

Fins ara era regidor de Junts per Terrassa al Consistori Egarenc

Miquel Sàmper és Degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa.
Miquel Sàmper és Degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa. | Cedida
La Torre
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:04h
L'egarenc Miquel Sàmper i Rodríguez és el nou conseller d'Interior. Però, qui és i quins càrrecs ha ocupat aquest veí de Terrassa de 54 anys abans d'entrar al Govern?

Sàmper ha estat el candidat de CIU, el 2015, i número 2 -per darrere de l'exiliat Lluís Puig- de Junts per Terrassa, el 2019, a l'Ajuntament de Terrassa. En ambdós casos ha estat escollit com a regidor a l'Ajuntament. Va nèixer a Terrassa l'any 1966. Té els origens familiars lluny; per part de pare, a Almeria, i per part de mare, a Melilla. Va créixer al barri de Montserrat de la cocapital vallesana, i està casat amb la Montse Riba, amb qui té quatre fills: en Miquel, la Irene, la Júlia i la Mariona.

És llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració. Sempre ha estat advocat i el seu despatx ha portat assumptes civils, penals i matrimonials. Va tenir el primer al carrer del Vall, el segon a la rambla d'Ègara, i el tercer i definitiu al carrer de la Unió, on exerceix des de l'any 1997. Abans de ser nomenat candidat a l'alcaldia de Terrassa el 2015, era el Degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, el President del Consell de l'Advocacia Catalana i l'adjunt a la presidència del Consell General de l'Advocacia Espanyola.

En una entrevista amb LaTorre, anys enrere, declarava: "És durant aquesta època de la meva vida que he desenvolupat amb els meus equips diferents projectes que sempre han tingut el mateix objectiu: ajudar a les persones més vulnerables. He realitzat diferents tasques en aquest àmbit, com, per exemple, col·laborar activament en causes humanitàries i organismes defensors dels drets humans, o ser un dels impulsors de la primera Oficina d'Intermediació Hipotecària de l'Estat Espanyol".

Tal com explicava aleshores, entre els seus hobbies s'hi troben el ciclisme, l'atletisme i la muntanya. A més, li agrada molt cuinar per als altres perquè en el fons "és la seva gran vocació". També es considera una persona "optimista, passional i responsable".