trajectòria

Qui és Miquel Sàmper, el nou conseller d'Interior?

Fins ara era regidor de Junts per Terrassa al Consistori Egarenc

per La Torre, 3 de setembre de 2020 a les 12:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'egarenc Miquel Sàmper i Rodríguez és el nou conseller d'Interior. Però, qui és i quins càrrecs ha ocupat aquest veí de Terrassa de 54 anys abans d'entrar al Govern?

Sàmper ha estat el candidat de CIU, el 2015, i número 2 -per darrere de l'exiliat Lluís Puig- de Junts per Terrassa, el 2019, a l'Ajuntament de Terrassa. En ambdós casos ha estat escollit com a regidor a l'Ajuntament. Va nèixer a Terrassa l'any 1966. Té els origens familiars lluny; per part de pare, a Almeria, i per part de mare, a Melilla. Va créixer al barri de Montserrat de la cocapital vallesana, i està casat amb la Montse Riba, amb qui té quatre fills: en Miquel, la Irene, la Júlia i la Mariona.És llicenciat en Dret i en Ciències Polítiques i de l'Administració. Sempre ha estat advocat i el seu despatx ha portat assumptes civils, penals i matrimonials. Va tenir el primer al carrer del Vall, el segon a la rambla d'Ègara, i el tercer i definitiu al carrer de la Unió, on exerceix des de l'any 1997. Abans de ser nomenat candidat a l'alcaldia de Terrassa el 2015, era el Degà del Col·legi d'Advocats de Terrassa, el President del Consell de l'Advocacia Catalana i l'adjunt a la presidència del Consell General de l'Advocacia Espanyola.


En una entrevista amb LaTorre, anys enrere, declarava: "És durant aquesta època de la meva vida que he desenvolupat amb els meus equips diferents projectes que sempre han tingut el mateix objectiu: ajudar a les persones més vulnerables. He realitzat diferents tasques en aquest àmbit, com, per exemple, col·laborar activament en causes humanitàries i organismes defensors dels drets humans, o ser un dels impulsors de la primera Oficina d'Intermediació Hipotecària de l'Estat Espanyol".

Tal com explicava aleshores, entre els seus hobbies s'hi troben el ciclisme, l'atletisme i la muntanya. A més, li agrada molt cuinar per als altres perquè en el fons "és la seva gran vocació". També es considera una persona "optimista, passional i responsable".

 

Participació