Tot el que sabem de la manifestació de la Diada a Terrassa

El Parc dels Catalans acollirà un acte a partir de les 17.14 h i amb aforament limitat

El Parc dels Catalans acollirà l'acte.
El Parc dels Catalans acollirà l'acte. | Anna Mira
02 de setembre del 2020
Actualitzat el 10 de setembre a les 19:05h
El Parc dels Catalans ha estat l'espai escollit per acollir l'acte unitari entre entitats independentistes. S'hi crearà un recinte tancat, amb una aforament màxim de 400 persones, que serà dividit amb parcel·les personals. Tal com expliquen fonts de l'ANC Terrassa, l'acte començarà amb un "homenatge sorpresa" per a les persones que no hi hagin pogut assistir o el segueixin des dels balcons.

El nou secretariat de Terrassa per la Independència, encapçalat per Mouad Essemmaa, serà presentat només començar. L'acte també comptarà amb la participació de membres de l'ANC de Matadepera, Viladecavalls i Ullastrell, que llegiran un manifest que serà llegit en diversos punts de Catalunya el mateix dia. El propi Esemmaa declara a aquest mitjà que l'acte serà "estrictament segur".

També hi haurà parlaments en records dels represaliats, exiliats, presos i encausats. Membres de la Cambra de Terrassa i la Intersindical també hi participaran. Els Cants per la Llibertat protagonitzaran la cloenda de l'acte.

Els únics accessos al recinte seran als dos extrems del carrer dels Vinyals, i tindrà lloc en un recinte central. Les sortides estaran situades a dos punts de la rambla d’Ègara: l'estacio de bus i al costat de la boca de FGC. Les portes obriran a les 16.30, però l'acte començarà a les 17 h i acabarà poc abans de les 18, segons informen fonts de l'organització a LaTorre. Per a participar a l'acte, inscriu-te aquí.

Manifestació "sobre rodes" al matí

A partir de les 11 del matí  tindrà lloc la manifestació "Rodes per la Independència", una rua de cotxes i motocicletes que començarà a l'aparcament dels Jutjats a les 11 h i acabarà al mateix punt al cap d'uns 50 minuts. Els vehicles recorreran l'avinguda Barcelona, la rotonda de Sant Llorenç, l'avinguda Jaume I, l'Abat Marcet i el Passeig 22 de juliol i la rambla d'Ègara.

Des de Terrassa per la Independència animen la gent a guarnir els seus vehicles amb estelades i banderes reivindicatives i a fer soroll amb els clàxons, per donar un "to festiu i reivindicatiu" a la passejada i "animar al veïnat perquè s'hi vagi sumant". L'entitat organitzadora recorda que caldrà respectar les normes viàries i donar sempre preferència als vianants. Alhora, demana a les persones que hi vulguin participar que s'inscriguin, a través d'un formulari