Una entitat benèfica finança un aparell per evitar l'alopècia en pacients de càncer al Consorci Sanitari de Terrassa

L'Associació La Vida és Xula ha aconseguit sufragar el dispositiu "Paxman", en marxa a l'Hospital de Terrassa des del maig del 2019

Una pacient utilitzant el dispositiu
Una pacient utilitzant el dispositiu | CST
Redacció
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:09h
L'Associació La Vida és Xula ha aconseguit els fons per a finançar el dispositiu Paxman del al Consorci Sanitari de Terrassa (CST). Es tracta d'un aparell de refrigeració del cuir cabellut, amb què es pot arribar a prevenir l'alopècia provocada per la quimioteràpia en pacients de càncer.

Tot i que el dispositiu es va adquirir i posar en marxa el maig del 2019, ara s'ha aconseguit sufragar totalment gràcies a la recaptació de fons per part de l'entitat benèfica. La campanya segueix oberta i es poden fer donacions aquíLa Vida és Xula va ser creada en memòria de Laia Mira, pacient de càncer de mama que va morir el 2018. El CST és el primer centre sanitari de Catalunya a oferir aquest servei.

Fins i tot Després de l'èxit aconseguit en la recaudació de fons a través de l'organització d'actes, fonts del centre sanitari expliquen que l'entitat es planteja assolir el finançament total per adquirir un segon aparell del mateix model per al CST.

Des de la seva aplicació, 40 pacients s'han tractat amb Paxman, un 65% dels quals no han patit la caiguda de cabell. En els últims anys s’han desenvolupat estudis clínics als Estats Units que avalen l'ús de dispositius de refrigeració del cuir cabellut en dos aspectes: la prevenció de l’alopècia induïda per la quimioteràpia i la millora de la qualitat de vida de les pacients.

Al Consorci Sanitari de Terrassa es diagnostiquen i tracten cada any entre 130 i 140 pacients amb neoplàsia de mama. Un 65% es diagnostiquen en fases precoces, i reben un tractament, la quimioteràpia, que tot i que combat el risc de reaparició, provoca efectes secundaris com l'alopècia, cansament o pèrdua de gana, entre d'altres.