Comença l’ampliació de la depuradora de Viladecavalls est

Amb una inversió de més d'1,7 milions d'euros, la depuradora augmentarà la seva capacitat de 900 a 2.200m³ per dia

Depuradora de Viladecavalls est
Depuradora de Viladecavalls est | ACA
LaTorre
02 de setembre del 2020
Actualitzat a les 11:53h
Les obres d’ampliació de la depuradora de Viladecavalls est han começat aquest dimarts, 1 de setembre, amb una inversió de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) superior als 1,7 milions d’euros. Després de més de nou mesos de reforma, durant els quals la planta seguirà en funcionament, la depuradora augmentarà la seva capacitat de 900 a 2.200m³ per dia, adequant-se a les necessitats de sanejament actuals i futures.
 
L’ACA ha adjudicat el treball a la unió temporal d’empreses formada per la lleidatana Sorigué i les valencianes SAV i Depuración de Aguas del Mediterráneo (DAM). Aquesta última gestiona el 10% del total de les instal·lacions a Espanya, el que equival al 18% del total d’aigua tractada en tot l'Estat.
 
Els treballs a la planta de Viladecavalls consisteixen en l’ampliació del pou de bombament de capçalera,  la instal·lació d’un nou pretractament mitjançant un equip compacte i un nou tractament biològic, format per dues línies d’un reactor biològic, conegut com a SRB. També es remodelarà un edifici de pretractament per fer-lo de serveis.  
 
A més, entre les millores, també hi ha la construcció d’un nou edifici per als bufants, nous elements d’emmagatzematge i dosificació de clorur fèrric per a desfosforació, instal·lacions per a la desinfecció de l’aigua de serveis i un nou bombament de purga de fangs que anirà des dels nous reactors SRB i noves bombes de fangs espessits. Actualment, Viladecavalls compta amb dues depuradores més en servei: la dels sectors oest i sud.