Urbanisme

Els veïns de Can Parellada, molestos amb la «desatenció» de mobiliari urbà «molt antiquat»

Diverses imatges compartides per l'associació veïnal Can Parellada per la Unitat mostren diversos pals elèctric i faroles malmesos

per Marc Solé , 1 de setembre de 2020 a les 12:00 |
Estat en què va quedar un pal elèctric a conseqüència del temporal d'aquest cap de setmana. | Cedida-Can Parellada pel canvi
Els veïns del barri de Can Parellada denuncien la "desatenció", per part de l'Ajuntament de Terrassa i les companyies elèctriques, de diversos elements de mobiliari urbà "molt antiquat" que no s'han revisat "des de fa més de 10 anys". Es tracta, sobretot, de pals elèctrics, cablejat i fanals, l'estat del qual ha dut a algun ensurt en les últimes setmanes. Es queixen que ni l'empresa responsable ni el Consistori han actuat "malgrat les incomptables reclamacions".

En aquest sentit, fonts de l'Associació de Veïns Can Parellada per la Unitat expliquen a LaTorre que es demana la revisió i manteniment d'aquest mobiliari des de fa uns deu anys "però ni Endesa ni el Consistori hi actuen". En aquest període, prossegueixen, n'han caigut i se n'han espatllat diversos. En aquestes ocasions, detallen, "arreglen la destrossa puntual i marxen". S'han trobat de tot: pals caiguts, centraletes incendiades i fins i tot cables a mitja alçada que xispejaven amb la pluja.

 

Estat en què havia quedat el pal elèctric de l'imatge de portada abans de ser apartat. Foto: Cedida
 

L'últim ensurt va tenir lloc aquest cap de setmana coincidint amb els forts aiguats que van tenir lloc a Terrassa. En aquesta ocasió, la pluja va provocar la caiguda d'un pal elèctric de formigó que va quedar al mig de la calçada. Els cables van arrossegar diversos arbres, que van quedar tombats obstruint part de la via. Els habitatges més propers van quedar sense llum fins diumenge al vespre.


Un altre cas que posen com a exemple els veïns del barri perifèric guarda relació amb el mal estat d'un pal elèctric de fusta al passatge d'Irlanda. En aquest cas, denuncien, l'element, torçat i mal subjectat a terra, es va lligar amb una corda a l'antena del jardí més proper, ara ja fa més de dos mesos. Aquest dilluns, relaten, la zona estava perimetrada, i dimarts a primera hora, tal com relata una veïna a aquest mitjà, els operaris ja canviaven l'element. Aquest fet, matisen, "és una excepció", ja que "mai s'havia reparat res amb aquesta rapidesa" tenint en compte que les elèctriques "mai els han fet cas".
 

En aquest context, després d'insistir "per telèfon i a xarxes" reclamen "efectivitat" per a resoldre aquesta problemàtica. Per això, des de Can Parellada per la Unitat demanen als veïns que els facin arribar totes les incidències, les quals valoraran incloure en una possible denúncia conjunta de cara al setembre. Setmanes enrere, des del barri ja es queixaven de la brutícia i incivisme per part de grups de joves que celebraven "botellons".

 

Participació