«No tenen por i passen prop de la gent»; denuncien una plaga de rates al Parc de Sant Jordi

Un testimoni relata haver-n'hi vist "una gran quantitat" en els últims dos mesos

El passeig dels xiprers, al Parc de Sant Jordi.
El passeig dels xiprers, al Parc de Sant Jordi. | Ajuntament de Terrassa
02 de setembre del 2020
Un veí de Terrassa s'ha posat en contacte amb LaTorre per denunciar una suposada plaga de rates al parc de Sant Jordi, al barri de Ca n'Aurell. Segons aquest, "semblen esquirols", ja que explica, "n'hi ha de més de 10 centímetres i en gran quantitat". La situació, explica, s'ha vist en diferents dies i horaris durant els últims dos mesos.

El mateix lector assegura que "no tenen por i passen a prop de la gent" mentre s'enfilen "constantment" als arbres. Sospita que el confinament "les ha fet reines del parc". En aquest sentit, reclama actuacions a l'Ajuntament perquè sinó, "el problema anirà a més i al parc hi haurà més rates que nens".

Fonts municipals consultades per aquest mitjà asseguren que "no es té constància" d'aquesta situació i fan una crida a la ciutadania per a dirigir-se a l'Ajuntament en cas de trobar-s'hi. Tot i això, expliquen que "s'adapten fàcilment" i treballen "tot l'any a combatre-les. En aquest sentit, asseguren que pròximament es farà el procés de desinfecció i desratització de parcs, que es duu a terme de manera trimestral. Les últimes accions en aquesta línia es van dur a terme el 4 de març i el 2 de juny.