Se suspèn la Marxa de Torxes pel coronavirus

La cita anual, programada pel 4 de setembre, commemora el setge i destrucció de Terrassa a mans de l'exèrcit de Felip V

Marxa de Torxes de Terrassa del 2018.
Marxa de Torxes de Terrassa del 2018. | Anna Mira
NacióDigital
31 d'agost del 2020
La Marxa de Torxes de Terrassa, que estava prevista pel divendres 4 de setembre a la Plaça Vella, ha quedat suspesa per la situació sanitària. La Comissió pel 4 de setembre, organitzadora de la cita anual, així ho ha decidit "ateses les indicacions del servei de via pública municipal i per precaució i responsabilitat".

L'activitat, que pretén commemorar el setge i destrucció de la ciutat per part de l'exèrcit de Felip V, enguany arribava a la seva desena edició. Per a no deixar-la passar, s'ha programat una conferència virtual a càrrec de l'historiador egarenc Marc Ferrer. La data encara s'ha d'anunciar, però serà durant el mes de setembre. També es llegirà un manifest i un  recordatori dels fets durant els Cants de la Llibertat el 4 de setembre, al Raval de Montserrat.

La Comissió pel 4 de setembre
L’any 2011, un grup d'entitats, organitzacions i ciutadans i ciutadanes de Terrassa es constitueixen en comissió per tal d'organitzar tot un seguit d'actes i activitats per commemorar els fets ocorreguts a Terrassa els dies 3, 4 i 5 de setembre de 1713, quan la ciutat va patir el saqueig i l’ocupació a mans de les tropes borbòniques, i d'aquesta manera homenatjar als qui van defensar-la.