Terrassa participarà en una trobada entre 29 ciutats de l'Estat contràries al model d'ajudes contra la Covid-19

La ciutat ja es va adherir a un manifest que rebutjava l'acord entre Hisenda i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per considerar-lo "contrari al municipalisme"

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, representarà la ciutat a la trobada.
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, representarà la ciutat a la trobada. | Anna Mira
LaTorre
28 d'agost del 2020
Actualitzat el 31 d'agost a les 14:00h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, representarà la ciutat aquest dimarts en una trobada telemàtica entre 29 ciutats de l'Estat contràries a l'acord entre el Ministeri d'Hisendi i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre el model d'ajudes contra la pandèmia.

L'Ajuntament de Terrassa es va adherir dies enrere a una declaració conjunta entre gran part d'aquests municipis en què es manifesta que el pacte “vulnera l'autonomia financera de les entitats locals i genera una discriminació inadmissible en excloure els municipis
sense romanents del repartiment d'un fons de 5.000 milions a càrrec dels pressupostos generals de l'Estat”.


En aquest sentit, el batlle egarenc considera que els criteris acordats entre els dos ens "són profundament injustos i insolidaris" i creen una "inacceptable situació de greuge" entre ajuntaments. Per això, creu que la decisió d'Hisenda "va en contra del municipalisme" i demana comptar amb els "recursos necessaris per fer front a les necessitats de la ciutadania.

En el citat manifest es sol·licitava una reunió "immediata" amb la ministra d'Hisenda amb la intenció de replantejar les ajudes de l'Estat als municipis, reduir les limitacions financeres eliminant la regla de despesa, crear un nou sistema de finançament pels municipis i definir l'accés d'aquests a les ajudes europees. La cita no va ser acceptada per la FEMP, que havia de fer d'intermediària.


A la videoconferència hi participaran els 27 municipis que s'han aderhit al manifest, entre els que hi destaquen grans capitals com Madrid, València, Saragossa, Màlaga o Múrcia, entre altres grans ciutats com Salamanca, Pamplona, o Granada. Terrassa, juntament amb Badalona, Lleida i Reus, forma part de la representació catalana. Barcelona hi assistirà com a convidada.