Només sis positius entre els 2.316 nens i joves dels casals d'estiu a Terrassa

Entre els 369 monitors s'han detectats dos casos de Covid-19

Cap dels contagis s'ha produït dins dels casals.
Cap dels contagis s'ha produït dins dels casals. | Arxiu
NacióDigital
28 d'agost del 2020
Actualitzat el 02 de setembre a les 11:19h
D'entre els 2.316 infants i joves que han participat en els 39 casals d'estiu impulsats per l'Ajuntament de Terrassa aquest estiu, només s'han detectat sis positius de coronavirus. Segons informa ara el Consistori, tres es van detectar durant el juliol i tres més durant l'agost, però cap es va produïr en els casals, pel que entre aquests sis no guardaven cap relació. Entre els 369 monitors hi ha hagut dos casos. 
 
Per a la regidora d'Infància i Adolescència, Ona Martínez, aquestes dades "demostren la feina excel·lent portada a terme per les entitats de lleure, associacions sense ànim de lucre, associacions de famílies d’alumnes i associacions de mares i pares que han organitzat aquests casals". En aquest sentit, amb el baix nombre de casos, considera que "s'ha demostrat que els casals eren possibles, a més de molt necessaris per al desenvolupament educatiu de la infància i la joventut”.
 
Aquest estiu, l'Ajuntament de Terrassa va crear +Estiu, del que LaTorre se'n feia ressò a principis de juny, el qual aglutinava totes les activitats per a nens i joves d'entre tres i disset anys -també els casals d'estiu- per donar resposta a la crisi social i educativa derivada de la Covid-19. El programa ha tingut un pressupost de més de 850.000 euros i ha comptat amb més de 500 activitats.