coronavirus

Tornen les PCR massives a Terrassa: quan i on em puc fer el test?

Salut centra l'actuació en diversos carrers de Can Palet, Sant Pere Nord i Ca n'Anglada

per Marc Solé , 25 d'agost de 2020 a les 17:00 |
Salut centra l'actuació a diversos carrers de tres barris egarencs. | Anna Mira
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut desplegarà novament cribratges selectius per detectar casos de coronavirus a Terrassa. En aquesta ocasió serà a carrers concrets dels barris de Ca n'Anglada, Sant Pere Nord i Can Palet, en què els veïns seran citats al seu CAP a través de missatges SMS.

En el cas de Ca n'Anglada la campanya se centra en els carrers Sant Damià i Sant Honorat. A Sant Pere Nord, les proves s'efectuaran als veïns dels carrers Doctor Ferran, Frederic Mompou i Tarragona. El veïns d'aquests carrers la prova en un mòdul extern situat a l'exterior del CAP de Sant Llàtzer.


Amb relació als cribratges de Can Palet, l'actuació se centra en els residents dels carrers Albinyana, Àngel Guimerà, Wilson i Agricultura. Totes aquelles persones  que rebin el missatge de CatSalut al seu mòbil hauran de personar-se al CAP Terrassa Sud. El centre obrirà fins les 20 h per efectuar els testos.

- On s'instal·len les carpes del SEM? A l'exterior del CAP de Sant Llàtzer (pels veïns de Ca n'Anglada i Sant Pere Nord) i al CAP Terrassa Sud (pels veïns de Can Parellada).


- Quan es fan? Del 24 al 30 d'agost.

- En quin horari?

Cap Sant Llàtzer: Fins el 28 d'agost, de 8 a 20 h. Dissabte 29 i diumenge 30, de 9 17 h.
 
Cap Sud: Fins el 28 d'agost de 9h a 14h i de 15:30h a 19:30
 
- Qui es pot fer el test PCR? Tots els veïns dels carrers Sant Damià, Sant Honorat, Doctor Ferran, Frederic Mompou, Tarragona, Albinyana, Àngel Guimerà, Wilson i Agricultura.

- Quina documentació he de portar? Un cop s'arribi a les carpes, es demanarà el nom, l'adreça, el telèfon i la targeta sanitària. Si no disposa de TSI, se n'hi assignarà una. 

- Quan tindré els resultats? Es preveu que es tinguin en un període de 48 hores,
s'informarà a les persones.

- Si dono positiu què he de fer? Si una persona té símptomes s'ha de quedar a casa i aïllar-se fins que tingui el resultat, i que li diguin què ha de fer.

- I si dono negatiu? Si la prova és negativa, s'han de continuar seguint les mesures generals de seguretat i prevenció, com són la distància, l'ús de mascareta i la higiene de mans. A més, si s'ha tingut un contacte estret amb una persona positiva, cal mantenir l'aïllament durant 14 dies, malgrat que el resultat hagi estat negatiu.

Amb tot des de Salut i també l'Ajuntament es recorda que evitar la transmissió del virus és responsabilitat de tothom i per això se segueix demanant a la gent que faci un ús correcte de la mascareta, que augmenti la higiene de mans i que mantingui la distància social de mínim 1,5 metres entre persones. A més a més, també es demana reduir el nombre de contactes, sempre que sigui possible. 

 

Participació