Un periodista vallesà recull les vivències personals de 100 testimonis durant el confinament

«Confinats» és un llibre del Sant Cugatenc Josep Maria Vallès que reprodueix fil per randa les reflexions, els neguits i les oportunitats viscudes sorgides de la pandèmia

El llibre sortirà a la venda a partir de la segona quinzena de setembre
El llibre sortirà a la venda a partir de la segona quinzena de setembre | Cedida
NacióSantCugat
25 d'agost del 2020
El periodista i regidor de Junts per Sant Cugat, Josep Maria Vallès, presenta la iniciativa col·lectiva i solidària "Confinats" (Viena Edicions) que reprodueix fil per randa les reflexions, els neguits i les oportunitats viscudes i escrites per cent persones durant el confinament de la Covid-19.

En el recull, que compta amb el pròleg de l'escriptor i periodista Xavier Bosch, es trobarà a les llibreries a partir de la segona quinzena de setembre. Els testimonis, amb una àmplia presència santcugatenca, són persones de totes les edats i professions que durant els mesos de març i maig del 2020 van decidir participar en aquest document històric d'una mateixa crisi sanitària, social i econòmica que, segons l'autor, ha generat un "patiment social sense precedents que mai oblidarem".

Vallès apunta que la primera utilitat d'aquest llibre seria extreure la part més positiva d'aquestes cent experiències. A més, també indica que "Confinats" neix amb la voluntat d'ajudar a la investigació científica que treballa per combatre contra la pandèmia. Així doncs, subratlla que els beneficis de l'autor del llibre es destinaran a l'edició d'enguany de la Marató de TV3, que enguany es destinarà a la investigació de la Covid-19.

La portada del llibre és de l'artista Paco Minuesa que dibuixa l'essència del llibre; un cor tancat a casa que recorda al recomanat avís de les autoritats sanitàries #Quedatacasa. Entre d'altres, el llibre recull el testimoni del president de la Generalitat, Quim Torra; el conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet; o del periodista Jofre Llombart.