De joves a joves: la Creu Roja de Terrassa sensibilitza sobre la Covid-19 les nits d'estiu

Dos equips formats per persones de 18 a 30 anys recorren la ciutat cada dia de 20 h a la mitjanit per conscienciar els adolescents terrassencs

Dos voluntaris de la Creu Roja, durant una acció de sensibilització a Terrassa.
Dos voluntaris de la Creu Roja, durant una acció de sensibilització a Terrassa. | Creu Roja Terrassa
NacióDigital
21 d'agost del 2020
Dos equips de joves informadors formen part del dispositiu que la Creu Roja ha desplegat per Terrassa i 37 municipis catalans més per sensibilitzar els adolescents davant la Covid-19. La campanya va engegar a principis d’agost i des de llavors surten cada nit, de dilluns a diumenge, de les 20h a la mitjanit per les zones de major afluència juvenil de la ciutat. Cada dia es fan unes cinc accions per població, amb què es vol arribar a 30 joves per jornada.

A la ciutat s'ha contractat a quatre persones, que treballen colze a colze de tres persones voluntàries. A Tot Catalunya s'han contractat 212 joves d'entre 18 i 30 anys. La formació prèvia que han rebut el joves informadors/es per a dur aquesta acció de sensibilització consisteix en quatre mòduls formatius relacionats amb el Pla de Salut de la Creu Roja, la salut comunitària, els virus respiratoris emergents, mesures i equips de protecció individual, les mesures de prevenció, sensibilització i contenció i habilitats i estratègies per a la sensibilització.
 
Aquesta iniciativa es suma als promotors i promotores de salut que des del mes de maig Creu Roja a Terrassa va desplegar a la ciutat, en un primer moment per a la distribució de mascaretes i posteriorment per a donar consells de prevenció de la covid19 a la ciutadania. Des del mes de juliol aquests promotors difonen la campanya #3M: Correcte ús de la mascareta, Distància social de 1,5 metres i mans netes.