Terrassa prevé la plaga d'escarabats amb tractament químic i aigua a pressió

L'Ajuntament combat la galeruca de l'om davant l'augment del nombre d'exemplars

1200_1597936492Sin_ttulo
1200_1597936492Sin_ttulo | Didier Descouens - Wikimedia Commons
LaTorre
20 d'agost del 2020
Actualitzat el 06 de maig del 2021 a les 22:48h
L'Ajuntament de Terrassa treballa per reduir l'afectació de la galeruca de l'om (Xanthogaleruca luteola) a diferents punts de la ciutat amb actuacions dirigides al control d'aquesta espècie. Tot i que és una actuació iniciada a la tardor, els treballs s'han intensificat des del mes de març coincidint amb la primavera. Per a l'ocasió, el Consistori ha contractat els serveis d'una especialista en el control d'aquesta plaga.

El regidor de Parcs i Jardins, Raúl Ibáñez, apunta que tractant-se d'una plaga, l'Ajuntament vol fer un treball preventiu i així "combatre la primera generació", que hauria arribat a la ciutat provinent dels entorns naturals . En aquest sentit, explica que s'ha detectat "una virulència" en l'espècie, així com un notable increment del nombre d'exemplars.

La majoria de les mesures adoptades actuen directament sobre l'espècie, però també n'hi ha que ho fan de manera indirecta, eliminant alguns exemplars dels arbres afectats per dificultar-hi el desenvolupament o tractant altres fitopatologies que debiliten l'arbre. La situació als barris s'avalua setmanalment per traçar el full de ruta.

En aquest cas concret, el Consistori combat aquesta espècie des de principis d'any amb el reg amb aigua a pressió, l'aplicació d'insecticida al tronc de l'arbre, el tractament químic polvoritzat i la tala d'exemplars envellits o amb problemes estructurals. Aquestes actuacions es comuniquen prèviament els veïns de les zones intervingudes a través de la web municipal, on es poden trobar totes les actuacions fitosanitàries que es realitzen a la ciutat