Dimissió en bloc del Comitè Local del PDeCat a Terrassa

Afirmen sentir-se "decebuts i enganyats" per la direcció del partit i reiteren el seu suport a Junts per Catalunya, partit de Carles Puigdemont

20 d'agost del 2020
Actualitzat el 21 d'agost a les 11:40h
El Comitè Local del PDeCAT a Terrassa en una imatge d'arxiu.
El Comitè Local del PDeCAT a Terrassa en una imatge d'arxiu. | Anna Mira
El Comitè Local del PDeCAT a Terrassa ha presentat la seva dimissió en bloc. Tal com anuncien en una carta enviada als militants i a la direcció nacional a la qual ha tingut accés LaTorre i en què critiquen la direcció executiva, en què recriminen "no haver escoltat les seves peticions" i acusen de falta de "transparència i democràcia". En aquest sentit apunten que "ja no se senten representats" pel partit, actualment encapçalat per David Bonvehí.

Per això, expliquen: "Degut a la manca de comunicacions sobre com van les negociacions i la manca de transparència ens veiem empesos a fer aquest pas, per coherència amb els nostres ideals i per la impossibilitat de portar a terme la funció per la qual ens vau escollir ara farà 4 anys".

A la missiva afirmen sentir-se "decebuts i enganyats" per direcció, de qui diuen que no ha enviat "cap proposta, ni cap elecció". Tot i això, al text reiteren que "continuaran treballant per la llibertat dels presos i exiliats i per aconseguir la independència de Catalunya", però deixen el partit per sumar-se a Junts per Catalunya, el partit de Carles Puigdemont, decisió que ja s'havia anunciat des de la secció local del partit. Josep Rull i Lluís Puig, exconsellers egarencs, s'havien posicionat en la mateixa direcció.

El desembre passat, recorden "s'hauria d’haver consultat als associats sobre el futur del nostre partit i la incorporació o no a Junts per Catalunya" En declaracions a aquest mitjà, Montse Caupena, presidenta del grup municipal, considera que "no poden representar a qui no els fa cas" i explica que abans d'anunciar la decisió "han deixat marge per veure si la direcció nacional es pronunciava".