16 positius entre les 1.513 proves PCR practicades a Terrassa

Fins aquest dimarts no s'han conegut els resultats definitius de les PCR practicades a la ciutat entre el 7 i el 10 d'agost

Veïns de Terrassa esperant per entrar a la carpa on es fan proves PCR
Veïns de Terrassa esperant per entrar a la carpa on es fan proves PCR | ACN
Albert Hernàndez/Marc Solé
18 d'agost del 2020
Un total d'16 casos positius detectats. Aquest és el balanç de les quatre jornades de proves massives de PCR que es van fer a Terrassa, des del divendres 7 i fins al dilluns 10 d'agost, amb dues carpes del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), instal·lades a a la plaça de la Immaculada i l'altre a la plaça de la Cultura.

Tot i que ja es coneixien les dades dels primers dies de testos, fins aquest dimarts 18 no han transcendit els resultats finals, que inclouen les proves practicades el dilluns a Terrassa. Precisament, a la ciutat egarenca se'n van fer 1.513, dels que en van resultar 16 positius, un 1,06% dels testats. A Sabadell se'n van fer 3.222 amb 51 positius. A Ripollet, durant dos dies, es van fer 2.176 PCR, amb 13 positius, un 0,60% del total.

El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon, va afirmar aleshores que els resultats són "esperats", encara que va puntualitzar que "pensava que hi hauria més homogeneïtat" entre les tres localitats vallesanes. Ha recordat que a les dues capitals "no hi ha una localització concreta", com sí hi havia a Ripollet.

Ha explicat que a partir d'ara totes les persones positives han de fer una quarantena preventiva de 14 dies i es traçarà els contactes amb els quals hagin estat els últims dies per demanar-los que facin un aïllament, també  per prudència.

Menys testos dels previstos 

Un cop fetes les proves, Argimon va justificar que finalment s'hagin dut a terme menys tests dels previstos, inicialment s'havia apuntat a 9.000. "El primer dia va haver-hi incidència", va subratllar, en referència Sabadell i va afegir que també va haver-hi un aspecte "més optimista" de les previsions, malgrat que va manifestar estar "satisfet" amb el nombre de les proves. 

El coordinador de la Unitat Covid de Catalunya, Jacobo Mendioroz, va posar l'accent en la importància d'aquests cribratges, ja que "permet estimar el nombre de casos que no veiem i que estan implicats", ja que es busquen asimptomàtics. D'aquesta manera, "tenir dades sobre quants tenim i és important per prendre decisions".