FOTOS Denuncien una plaga d'escarabats al barri de Sant Pere Nord de Terrassa

Una veïna manifesta que aquests insectes, que causen alèrgia al tacte, "entren en massa a les cases" atrets per la llum

Les galeruques entren a les cases atretes per la llum quan es fa de nit.
Les galeruques entren a les cases atretes per la llum quan es fa de nit. | Cedida
LaTorre
19 d'agost del 2020
Actualitzat el 20 d'agost a les 18:00h
Plaga d'escarabats a Terrassa. Una lectora de Sant Pere Nord ha fet arribar unes imatges a LaTorre on s'hi pot veure una finestra plena d'aquests insectes, que atrets per la llum entren als domicilis particulars. En una altra instantània enviada per la mateixa denunciant s'hi veuen els efectes que produeixen aquests animals a la vegetació de la zona.

Es tracta de galeruques, uns insectes que s'alimenten principalment de fulles d'om i que, degut a les altes temperatures, entren en massa a les cases. A més, la mateixa lectora explica que aquesta espècie causa alèrgia al tacte, i recorda que pot ser perillós per a nens i persones amb la pell sensible. En aquest sentit, manifesta que "fumigar no serveix de res des de que els van suprimir certs químics dels pesticides habituals" i demana un pla alternatiu més dràstic.
 

Les fulles d'un om de Sant Pere Nord amb mossegades de galeruca. Foto: Cedida


Després de quatre anys residint a Terrassa, la veïna assegura que "fins ara no podia queixar-se del devenir de la ciutat" i reclama "poder obrir les finestres sense por, gaudir dels passejos per les rambles i avingudes i que les terrasses siguin un lloc on parar a prendre un beure amb tranquil·litat. 

A través de xarxes socials, diversos veïns de la ciutat es queixen de la gran quantitat d'aquestes insectes, no només a Sant Pere Nord: asseguren que n'hi ha al Roc Blanc, al Pla del Bon Aire i també a Sant Llorenç i Vallparadís, entre d'altres. L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha anunciat aquest dimecres a xarxes socials que els serveis municipals "treballen intensament per acabar amb aquesta plaga". En aquest sentit, el batlle ha explicat que aquest dijous comencen "noves accions" per eradicar-la.