Una quarantena d'avisos al Vallès en dues hores per les fortes pluges

A Terrassa, els Bombers van fer cinc sortides, on les afectacions van ser menors que a Sabadell

La Torre d'en Feu sota la pluja
La Torre d'en Feu sota la pluja | Loli Hidalgo
LaTorre
17 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:56h
Els Bombers de la Generalitat van rebre 44 avisos al Vallès Occidental per incidències derivades de les fortes pluges, caigudes aquest diumenge a la tarda, concretament entre les 18 hores i les 19.45, una trentena a Sabadell.

A Terrassa, els Bombers van rebre un total de cinc trucades entre tres quarts de set de la tarda i dos quarts de vuit. Al passatge de l'Olivera un arbre va caure a sobre d'un cotxe, sense provocar danys personals. Així mateix, es va rebre un avís per una canonada d'aigua trencada al carrer d'Edison, amb el carrer del Pintor Torras.

En el transcurs d'aquests 45 minuts, també van actuar per l'embussament del desaigüe d'un pati, per una persiana amb perill de despreniment al carrer del País Basc, i per una fuga d'aigua en el lavabo d'un habitatge.

L'episodi de pluges, pel qual Protecció Civil va activar en fase de prealerta el pla Inuncat, va provocar sobretot caigudes d'arbres o avisos per acumulació d'aigües. El 112 va rebre 91 trucades per incidències, sobretot també a Sabadell, Terrassa i Sant Quirze.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), al Vallès Occidental la tempesta va ser d'intensitat torrencial. Fins a les 19.30 hores s'havien acumulat 55,8 litres per metre quadrat a l'estació meteorològica de Sabadell. També aquí va haver-hi una ratxa màxima de vent de 93 km/h.