Ullastrell recupera la memòria històrica del municipi amb l'estrena d'un documental

Es projectarà aquest dissabte, coincidint amb el dia de la patrona del municipi

Església de Santa Maria d'Ullastrell
Església de Santa Maria d'Ullastrell | Aj. Ullastrell
LaTorre
12 d'agost del 2020

L'Ajuntament d'Ullastrell projectarà el pròxim dissabte 15 d'agost, a partir de les 21 hores, el documental "Ullastrell: una meravella". L'estrena se celebrarà coincidint amb el dia de la patrona del municipi.

Tal com explica el consistori, aquest és el primer d'una sèrie de documentals en què es fa un recorregut pels canvis pels quals ha passat el municipi al llarg de l'últim segle, a través d'un seguit d'entrevistes d'avis i àvies del poble.

L'ha produït el mateix ajuntament i també té un recull d'imatges, amb una durada d'una hora. S'hi podran veure els canvis produïts a Ullastrell, la transformació del paisatge urbà, la societat, les festes i les tradicions. Un conjunt d'intervencions que es converteixen en la memòria oral d'aquesta població.

Han estat mesos de "treball intens" i que ha tirat endavant el projecte de la mà de l'equip de professionals de "Sabem.com". Així mateix, han acompanyat la producció una comissió de memòria històrica i les regidories de Cultura i d'Atenció a les Persones.

La projecció havia de veure la llum el passat mes d'abril però es va haver de cancel·lar a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. L'objectiu ara és, segons fonts municipals, seguir cuidant la cultura local i fomentat tot aquest coneixement que no està escrit als llibres, per tal que no es perdi.