Can Gonteres millorarà el sistema de tractament d'aigües residuals

Més de la meitat del cabal d'aigües residuals que es depuren són de Terrassa

Actuacions a Sant Miquel de Gonteres, a Viladecavalls
Actuacions a Sant Miquel de Gonteres, a Viladecavalls | Aj. Viladecavalls
Redacció
11 d'agost del 2020
Actualitzat a la 13:00h
Aquest estiu han començat les obres de millora del tractament de les aigües residuals a la urbanització de Can Gonteres, que s'executaran gràcies a un conveni de col·laboració entre els ajuntaments de Terrassa i Viladecavalls i que permetrà agilitzar les actuacions programades en el Pla de Gestió del Districte de Conca Fluvial de Catalunya per al 2022-2027.

La licitació, adjudicació i formalització del contracte d'execució d'obres del Projecte de Bombament de les aigües residuals de Can Gonteres l'ha fet l'ajuntament de Viladecavalls, que també s'ha compromès a la seva execució, explotació, manteniment i conservació de la instal·lació fins a la inclusió del sistema de sanejament executat alsanejament públic en alta de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Les obres permetran millorar el tractament de les aigües residuals i substituir l’estació depuradora existent.

Els treballs, a càrrec de l’empresa Dipco Olesa Empresa Constructora estan licitats per 64.657,57 euros i es preveu que finalitzin al setembre. El projecte preveu, després de l’estudi d’alternatives realitzat i prèvia consulta amb l’ACA, la construcció d’un bombament per impulsar les aigües residuals urbanes d’aquesta part de la urbanització fins a la seva connexió ala xarxa en alta del municipi de Viladecavalls i el desmantellament de la depuradoraobsoleta del Torrent de Can Gonteres.

La urbanització està dividida pels termes municipals de Terrassa (Can Gonteres) i Viladecavalls (Sant Miquel de Gonteres), i actualment té unes 150 parcel·les que encara no estan connectades al sistema de sanejament general. 86 d'aquestes parcel·les són del terme municipal de Terrassa, cosa que vol dir que més de la meitat del cabal d'aigües residuals recollides que es depuren a la instal·lació de Viladecavalls són de Terrassa.

La depuradora, situada al torrent de Can Gonteres, va ser construïda afinals de la dècada dels 1980 i ha deixat de funcionar correctament.