HISENDA

Junts per Terrassa demana al govern que es negui a transferir els romanents a la Federació Espanyola de Municipis

El govern espanyol els autoritzarà a gastar el 35% dels romanents entre 2020 i 2021

per LaTorre, 7 d'agost de 2020 a les 20:00 |
Meritxell Lluís i Miquel Sàmper durant una roda de premsa. | Marc Solé
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha aprovat la proposta del Ministeri d'Hisenda perquè els ajuntaments puguin utilitzar part del superàvit per afrontar els efectes de la pandèmia del coronavirus. D'aquesta manera, els ajuntaments que cedeixin els seus romanents a l'Estat podran utilitzar, entre el 2020 i el 2021, com a mínim el 35% dels fons aportats.

El grup municipal de Junts per Terrassa ho considera una decisió "injusta que perjudica la ciutadania" i demanen a l'equip de govern que es negui a transferir aquests romanents i

que abandoni la FEMP com a senyal de protesta.

Des de Junts per Terrassa recorden que ni l’acord ni el posterior Reial Decret llei no recullen les reivindicacions del municipalisme català: "en comptes de facilitar l’ús dels romanents de tresoreria per a despeses generals per part dels ajuntaments, se n’estableix la transferència voluntària de la seva totalitat, com a préstec, a l’Administració General de l’Estat, que el retornarà en un termini de quinze anys a partir de 2022".


"Els ajuntaments, en ser la primera porta d’accés de la ciutadania i, alhora, l’administració més propera per a conèixer i donar resposta a les necessitats de les nostres veïnes i veïns, se’ns ha posat a prova una vegada més en situacions d’emergència i, aquesta vegada, de manera generalitzada a tot el país".

 

Participació