Els tests PCR a Terrassa es faran a les places de la Immaculada i de la Cultura

Es fa una crida a la població asimptomàtica d'entre 15 i 45 anys per tallar les cadenes de transmissió de la Covid-19

Carpa del SEM per fer tests PCR massius a la plaça Picasso de Sabadell.
Carpa del SEM per fer tests PCR massius a la plaça Picasso de Sabadell. | Anna Mira
06 d'agost del 2020
Actualitzat a les 18:30h
Igual com s'ha començat a fer avui a Sabadell, a partir d'aquest divendres 7, dissabte 8 i dilluns 10 d'agost, el SEM instal·larà dues carpes per fer tests PCR massius a la població. En concret, a Terrassa s'instal·laran zona dels carrers del perímetre del Centre d’Atenció Primària (CAP) Rambla i del CAP Terrassa Nord, a les places e la Immaculada i de la Cultura. 

Aquesta és una mesura impulsada com a prova pilot per reforçar la tasca que s’està fent des de l’atenció primària per combatre la transmissió comunitària del coronavirus. Les proves van dirigides a les persones de 15 a 45 anys, ja que és en aquesta franja d’edat on s’ha detectat un major nombre de casos positius, i un percentatge més elevat de persones asimptomàtiques. La resta de la població que puguin tenir dubtes o presentin símptomes, s’han d’adreçar al seu centre d’atenció primària.

El dispositiu de la Plaça de la Cultura, s’ha instal·lat per aquelles persones residents a l'àrea geogràfica compresa entre el perímetre que delimita l’avinguda Béjar, la carretera de Matadepera, el Passeig del Vint-i-dos de Juliol, i la Ronda de Ponent.

Pel que fa al dispositiu de la plaça de la Immaculada, respon a la població dels barris de Sant Pere Nord i del barri d’Ègara. En aquestes zones delimitades com a objectiu s’ofereix a la població asimptomàtica una prova gratuïta, de la qual tindran resultats en les 48 hores següents.

Amb tot des de Salut i també l'Ajuntament es recorda que evitar la transmissió del virus és responsabilitat de tothom i per això se segueix demanant a la gent que faci un ús correcte de la mascareta, que augmenti la higiene de mans i que mantingui la distància social de mínim 1,5 metres entre persones. A més a més, també es demana reduir el nombre de contactes, sempre que sigui possible.