Cau l'atur a Terrassa per primera vegada des de l'inici de la pandèmia

El mes de juliol porta les primeres dades positives des del mes de febrer

Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu
Una treballadora del SOC i un usuari, en una imatge d'arxiu | ACN
Sergi Baixas
06 d'agost del 2020
Cinc mesos després de l'inici de la pandèmia i els estralls socioeconòmics que el coronavirus ha provocat al conjunt del país, el Vallès Occidental comença a remuntar. El mes de juliol porta les primeres dades positives des del mes de febrer que podrien indicar que a poc a poc l'economia es va recuperant, malgrat que cal tenir en compte que són dades d'un mes d'estiu i l'atur acostuma sempre a baixar.

Al conjunt del Vallès Occidental l'atur ha caigut un 3,1% (1.945 persones menys que al juny, amb un total net de 60.042 aturats), i ho fa en vint dels vint-i-tres municipis. I allà on puja, ho fa molt lleugerament. Tot i això, la taxa d'atur registral es manté força elevada al conjunt de la comarca respecte a inici d'any com per exemple a Badia del Vallès (21,4%), Rellinars (20,1%), Rubí (15,1%), Terrassa (14,8%), Sabadell (14,6%) o Sant Cugat (8,4%).
 

Taula de les dades d'atur del juliol 2020 registrades als municipis del Vallès Occidental Foto: Observatori de Treball i Model Productiu del Consell Comarcal


Malgrat tot, la tendència comença anar a la baixa i la gran majoria de les grans ciutats del Vallès Occidental han reduït el nombre de persones desocupades durant el mes de juliol. Terrassa resta 611 (-3,5%) persones aturades; Sabadell, 444 (-2,9%); i Rubí, 269 (-4,6%). Per altra banda, a Sant Cugat la xifra de persones aturades creix lleugerament amb 12 desocupats més (+0,3%). Aquestes dades no inclouen aquelles persones afectades per Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO).

Pel que fa a Catalunya, l'atur es redueix en 15.670 persones, un -3,2% respecte al mes de juny, situant-se en 461.349 desocupats. Interanualment però, el creixement continua sent d'un 31,4% a Catalunya i un 25,1% al Vallès Occidental.