L'Hotel Verdi de Sabadell torna a activar-se per casos lleus de coronavirus

Acollirà persones amb la prova PCR positiva que no poden fer un aïllament domiciliari correcte

Els ingressats i les professionals a l'Hotel Verdi durant la primavera.
Els ingressats i les professionals a l'Hotel Verdi durant la primavera. | Juanma Peláez
NacióSabadell
04 d'agost del 2020
Actualitzat a les 14:44h
A causa de la situació epidemiològica actual, el Servei Català de la Salut ha activat l’Hotel Verdi com a equipament social, per acollir aquelles persones de l’àmbit de la Regió Sanitària Metropolitana Nord que tenen un resultat positiu de la prova PCR i no poden fer
un aïllament correcte al seu domicili. 

D’aquesta manera, es pot assegurar que les persones amb la Covid-19 no la transmeten a altres persones, i es pot evitar la cadena de contagis. Aquest dispositiu està gestionat pel Parc Taulí de Sabadell i actualment disposa de 10 habitacions. Tot i això, en funció de les necessitats, s’aniran obrint progressivament fins a un màxim de 70.

La mesura s'ha posat en marxa el mateix dia que Salut ha anunciat que farà tests massius a Sabadell, Terrassa i Ripollet, on s'ha detectat un augment més notable de casos positius els últims dies. 

Segons informa Salut, l'objectiu d'aquestes proves massives és "no haver d'arribar a imposar restriccions més severes com a altres municipis". Durant els propers dies, el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) instal·larà unes carpes davant dels CAP dels barris on ha crescut la incidència del coronavirus per fer els tests.

"La situació no és d'alarma, però volem evitar conseqüències més greus", apunta la gerent de la Regió Metropolitana Nord del Servei Català de la Salut, Anna Aran, que subratlla la necessitat de frenar les cadenes de transmissió.