Matadepera obre dues zones estratègiques per prevenir incendis forestals

L'ADF treballaran sobre una superfície de gairebé 13 hectàrees

Aquests treballs es realitzen gràcies al premi que l'agrupació local de Matadepera va rebre com a Millor Projecte de Prevenció d'Incendis
Aquests treballs es realitzen gràcies al premi que l'agrupació local de Matadepera va rebre com a Millor Projecte de Prevenció d'Incendis | Ajuntament de Sant Cugat
LaTorre
03 d'agost del 2020
Actualitzat a les 12:24h
L'ADF de Matadepera es prepara per a l'amenaça d'incendis forestals durant aquest estiu i obrirà dues zones estratègiques amb l'objectiu d'aturar qualsevol foc. La superfície total és de gairebé 13 hectàrees, on faran selecció de rebrotades, podes de combustible vegetal vertical, estassades i eliminació de restes "in situ". 

Aquests treballs es realitzen gràcies al premi que l'agrupació local va rebre com a Millor Projecte de Prevenció d'Incendis, atorgat per l'Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona. L'estratègia consisteix a canviar l'estructura arbrada forestal per modificar l'avanç del foc i facilitar la feina dels equips d'extinció.

Per altra banda, s'ampliarà la zona de pastura extensiva de la finca de Can Garrigosa, mitjançant cavalls i burros. El manteniment també es farà a un tram de la carretera que puja al Coll d'Estenalles, a prop de la Barata. L'acció consolidarà l'àrea silvopascícola estratègica per a l'evolució d'un incendi forestal.

Des de l'ADF asseguren que la iniciativa servirà per facilitar el pastoratge extensiu del ramat que han contractat, el qual aprofita les herbes i sotabosc i ajuda a controlar la rebrotada i redueix els costos de manteniment de les zones. Alhora, també s'està treballant colze a colze amb l'Ajuntament per repassar i consolidar la xarxa bàsica de pistes forestals del terme municipal. 

Durant la segona quinzena de juny es van realitzar tasques de manteniment a la font del Corraló i a dalt del Turó dels Rossos. Per altra banda, aquests darrers mesos la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, també ha realitzat neteges forestals a més de 4 km.