foc

Matadepera obre dues zones estratègiques per prevenir incendis forestals

L'ADF treballaran sobre una superfície de gairebé 13 hectàrees

per LaTorre, 3 d'agost de 2020 a les 12:21 |
Aquests treballs es realitzen gràcies al premi que l'agrupació local de Matadepera va rebre com a Millor Projecte de Prevenció d'Incendis | Ajuntament de Sant Cugat
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'ADF de Matadepera es prepara per a l'amenaça d'incendis forestals durant aquest estiu i obrirà dues zones estratègiques amb l'objectiu d'aturar qualsevol foc. La superfície total és de gairebé 13 hectàrees, on faran selecció de rebrotades, podes de combustible vegetal vertical, estassades i eliminació de restes "in situ". 

Aquests treballs es realitzen gràcies al premi que l'agrupació local va rebre com a Millor Projecte de Prevenció d'Incendis, atorgat per l'Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona. L'estratègia consisteix a canviar l'estructura arbrada forestal per modificar l'avanç del foc i facilitar la feina dels equips d'extinció.


Per altra banda, s'ampliarà la zona de pastura extensiva de la finca de Can Garrigosa, mitjançant cavalls i burros. El manteniment també es farà a un tram de la carretera que puja al Coll d'Estenalles, a prop de la Barata. L'acció consolidarà l'àrea silvopascícola estratègica per a l'evolució d'un incendi forestal.

Des de l'ADF asseguren que la iniciativa servirà per facilitar el pastoratge extensiu del ramat que han contractat, el qual aprofita les herbes i sotabosc i ajuda a controlar la rebrotada i redueix els costos de manteniment de les zones. Alhora, també s'està treballant colze a colze amb l'Ajuntament per repassar i consolidar la xarxa bàsica de pistes forestals del terme municipal. 


Durant la segona quinzena de juny es van realitzar tasques de manteniment a la font del Corraló i a dalt del Turó dels Rossos. Per altra banda, aquests darrers mesos la Brigada Municipal d'Obres i Serveis, també ha realitzat neteges forestals a més de 4 km. 

 

Participació