coronavirus

DADES Terrassa registra més de 100 nous positius de Covid-19 durant el cap de setmana

Actualment hi ha sis persones ingressades per coronavirus als hospitals de la ciutat

per Sergi Baixas, 3 d'agost de 2020 a les 10:23 |
Gent amb mascareta al centre de Terrassa | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'agost de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Terrassa continua a nivell 2 de gravetat en l'escala de 5 nivells de control epidemiològic establerta per la Generalitat. La ciutat vallesana es manté en el punt "brots controlats o casos esporàdics limitats" acompanyada d'una tendència a l'alça constant en els darrers dies, segons les dades publicades per CatSalut.

Fa dues setmanes, Terrassa havia registrat un total de 50 casos positius. En els últims set dies, 168; amb un important repunt durant aquest cap de setmana que n'ha sumat 102 casos més al marcador total. Així doncs, actualment, des de l'inici de la pandèmia, Terrassa suma un total de 2.247 persones diagnosticades amb la Covid-19 i 17.531 casos sospitosos. Per tant, a dia d'avui, la taxa estandarditzada de contagis per cada 10.000 ciutadans a la ciutat és de 103,74 (4 punts més que fa una setmana), en una població de 220.556 habitants. 


L'alcalde Jordi Ballart també ha apuntat que actualment hi ha un total de sis pacients ingressats als hospitals de la ciutat per coronavirus, una de les quals es troba a la Unitat de Cures Intensives. Ballart reclaca seguir el mètode "3M" per lluitar contra el contagi: mascareta, rentat freqüent de mans i mantenir els metres de distància de seguretat.
  Sabadell, nou focus de contagi
 
El risc de rebrot a la cocapital també ha crescut significativament els últims dies. Si del 16 al 22 de juliol aquest risc se situava en 90,81, en un nivell moderat, en el període del 23 al 29 de juliol s'ha disparat fins a 197,37, passant a nivell alt. També ha crescut la taxa de confirmats per PCR, que ha passat de 33,39 per cada 100.000 habitants en el primer període a 70,95. En canvi, la velocitat de propagació se situa en 1,88, una mica menys que del 16 al 22 de juliol, quan estava a 1,89. La mitjana catalana d'aquest indicador, però, se situa en 1,06.


Des de l'inici de la pandèmia, Sabadell ha registrat un total de 2.527 casos de coronavirus, 2.157 dels casos confirmats amb una prova PCR. Del 23 al 29 de juliol, els positius per PCR han estat 153, quan en l'interval de set dies anterior van ser 72. Pel que fa al nombre d'ingressats, actualment n'hi ha tretze, cap d'ells a l'UCI. A la ciutat han mort un total de 359 persones.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, ha avisat que les últimes dades de Salut sobre casos de covid a la regió "no són bones" i fa una crida a la "prudència" dels ciutadans. "Fa por que tornem a tenir unes dades com les que teníem fa uns mesos", ha afegit i també ha insistit en demananr a la població evitar les aglomeracions i complir amb el rentat de mans i l'obligació de dur mascareta.


 

Participació