mobilitat

​La zona blava de Terrassa serà gratuïta del 2 al 23 d’agost a tota la ciutat

Es manté l’activitat de la zona blava els dies en què es preveu una major necessitat d’aparcament de rotació

per LaTorre, Terrassa | 31 de juliol de 2020 a les 16:08 |
La zona blava serà gratis durant l'agost. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de juliol de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els parquímetres de la zona blava estaran desconnectats a tota la ciutat entre el 2 i el 23 d’agost, ambdós inclosos. Els darrers anys, s’ha detectat que la ciutadania ha diversificat els seus períodes de vacances, fet que fa que l’activitat comercial sigui elevada durant els primers i els últims dies d’agost i, en conseqüència, la demanda d’aparcament es mantingui en nivells molt similars a la resta de l’any.

Per aquest motiu, es manté l’activitat de la zona blava els dies en què es preveu una major necessitat d’aparcament de rotació.


Davant la situació d'emergència sanitària a causa de la Covid-19 i la previsió que l'activitat econòmica i comercial es reactivi, que s'incrementi l'ús del vehicle privat a conseqüència de les mesures de distanciament i que part de la població redueixi el seu període de vacances per les mesures de flexibilització i expedients de regulació temporal d'ocupació, s’han reajustat els períodes de tancament a tres setmanes a l'agost (del 2 al 23 d'agost).

La gratuïtat del servei s'aplicarà a tota la ciutat per garantir una oferta d'aparcament de curta durada que s'ajusti a la demanda d'aparcament esperada i per evitar el desconcert que comporta períodes de tancament diferents a la ciutat per a les persones usuàries.


A més, l’anterior programació resultava confusa per a algunes persones, que veien que la zona blava d'alguns carrers era gratuïta i interpretaven que ho era a tots els carrers regulats de la ciutat.

El tancament de la zona blava durant tot el mes d’agost implicava alguns problemes d’estacionament al sector del centre de la ciutat, donat que l’oferta d’aparcament existent s’ocupava per vehicles amb índexs de rotació molt baixos que dificultaven l’estacionament de curta durada, associat de manera directa a l’activitat comercial o de serveis.

Per aquesta raó, des de l’any 2012 es va determinar mantenir oberta la zona blava més propera al centre durant uns dies de principis i finals d’agost.

Terrassa disposa actualment de 133 parquímetres i d’un total de 1.951 places de zona blava. L’Ajuntament de Terrassa informarà la ciutadania de les condicions excepcionals de l’agost a la zona blava amb cartells als parquímetres, al web municipal i amb missatges a les xarxes socials.

 

Participació