Ballart demana per carta a la Generalitat que reconsideri la retirada de les targetes moneder

L'alcalde de Terrassa demana a la Generalitat que "no ens deixi sols"

Jordi Ballart
Jordi Ballart | Adrià Costa
LaTorre
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 16:21h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha enviat una carta al conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El-Homrani; i al conseller d'Educació, Josep Bargalló, per demanar-los que reconsiderin la decisió de la Generalitat de posar fi a la prestació de les targetes moneders que s'estaven atorgant a les famílies amb infants en situació de vulnerabilitat que complia la funció de les beques menjador.

A la carta, Ballart demana que, mentre no es pugui garantir el retorn als menjadors escolars, es continuï oferint una alternativa a les necessitats alimentàries d'infants i adolescents en risc d'exclusió social. La Generalitat ha anunciat que el saldo que restés s'havia de gastar abans del 31 de juliol, perquè aquestes no es recarregaran i deixaran de funcionar a partir de l'1 d'agost. 

L'alcalde de Tot per Terrassa es mostra "decebut per una decisió que es contradiu amb la del Parlament de Catalunya, que garantia que les beques menjador es mantinguessin durant els mesos d’estiu, assegurant així almenys un àpat diari a infants i adolescents de més vulnerabilitat". A la ciutat hi ha 4.700 famílies que es beneficien de les targetes moneders i davant d'aquesta realitat, Ballart ha anunciat que l'Ajuntament "farà tot el que pugui per arribar allà on no arriben les altres administracions" i demana a la Generalitat que "no ens deixi sols".

Durant els darrers mesos, l'administració local ha pres diverses mesures per atendre a famílies vulnerables en l'àmbit de la pobresa energètica, becant els infants en risc d'exclusió social als casals d'estiu o reforçant els ajuts al centre de distribució social d'aliments, entre d'altres. 

L'alcalde considera que els ajuts s'han de mantenir per les seqüeles socials i econòmiques provocades per la crisi sanitària del coronavirus, i no entén que es retiri aquest ajut tenint en compte que la Generalitat ha rebut finançament extraordinari de l'Estat, a través de fons d'emergència de la Covid-19, per cobrir aquest tipus de despesa.