L'Ajuntament destina prop de mig milió d'euros a beques pels casals d'estiu de Terrassa

Els serveis socials del consistori també treballen en estreta col·laboració amb Creu Roja pel programa de targetes socials que arribaran a prop de 300 famílies

Enguany, la tramitació dels ajuts es podia fer de forma telemàtica.
Enguany, la tramitació dels ajuts es podia fer de forma telemàtica. | FUPAR
LaTorre
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 12:27h
L'Ajuntament de Terrassa ha destinat durant aquest mes de juliol més de 360.000 euros a beques pels casals d'estiu, i preveu dedicar-ne més de 113.000 euros a l'agost. Unes xifres que superen amb escreix les de l'any passat, quan es va dedicar un total de 288.000 euros. La quantitat d'infants i joves becats també ha augmentat: si el 2019 van ser 841 al juliol i 22 a l'agost, enguany en són 1.243 al juliol i 469 a l'agost.

Per la seva banda, els serveis socials del consistori treballen en estreta col·laboració amb Creu Roja pel seu programa de targetes socials que arribaran a prop de 300 famílies. Un programa pel qual les famílies beneficiàries reben una targeta carregada amb 100 euros per gastar en productes de primera necessitat en establiments comercials durant un mes.

Com a requisit per poder gaudir d'aquesta prestació pública, les famílies han de fer una formació sobre gestió dels aliments per evitar malbarataments i aprofitar els recursos disponibles. 

Des de l'Ajuntament informen que els efectes de la crisi sanitària del coronavirus ha fet que moltes famílies hagin minvat o perdut els seus ingressos econòmics. Una realitat que ha augmentat la demanda de beques pels casals, que a banda de la seva funció socioeducativa, garanteixen que els infants i adolescents que assisteixin tinguin garantit un àpat de qualitat al dia. Aquest any, la tramitació dels ajuts es podia fer de forma telemàtica.