DADES Terrassa registra més de 100 nous positius de Covid-19 en una setmana

Es manté una tendència a l'alça durant els últims dies a la ciutat

Gent amb mascareta al centre de Terrassa
Gent amb mascareta al centre de Terrassa | Adrià Costa
LaTorre
31 de juliol del 2020
Actualitzat a les 10:53h
La tendència de casos positius a Terrassa es manté a l'alça i ja supera de llarg els 2.000 casos. L'aïllament que s'havia pogut observar al conjunt del Vallès Occidental, en comparació als repunts que anaven sorgint arreu del país en les últimes setmanes, s'ha acabat. La setmana passada, Terrassa va registrar un total de 50 casos positius nous; aquesta última, 116.

Les xifres oficials de CatSalut mostren l'evolució constant dels darrers dies. Dilluns 24 de juliol, el marcador comptava 2029 casos de coronavirus registrats a la ciutat des de l'inici de la pandèmia. Després del cap de setmana, les xifres s'havien disparat fins a sumar 50 casos més al comptador. Dos dies més tard, dimecres 29 de juliol, la xifra superava un altre centenar situant-se en 2.123 casos. Avui, a dimecres 31 de juliol, el mes acaba amb 2.145 persones contagiades.

Així doncs, des de l'inici de la pandèmia, Terrassa suma un total de 2.145 casos positius de la Covid-19 i 16.909 casos sospitosos. Per tant, a dia d'avui, la taxa estandarditzada de contagis per cada 10.000 ciutadans de la ciutat és de 99,18, en una població de 220.556 habitants. 

L'alcalde Jordi Ballart ha penjat a les xarxes socials un missatge que explica que la ciutat està registrant una mitjana de 15-16 casos diaris. A dia d'avui, hi ha dues persones ingressades als hospitals de la ciutat; una a planta i una a l'UCI.  Afegeix que hi ha més persones ingressades, però no residents de Terrassa. Ballart indica que el municipi es troba a nivell 2 de gravetat en l'escala de 5 nivells de control epidemiològic establerta per la Generalitat que apunta a "brots controlats o casos esporàdics limitats".